©Timo Ahjos 1.12.2011 - 26.3.2012
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Tilannetiedotteita ajalta 1.12.2011 - 31.3.2012

Täältä kannattaa kurkata tuoreimmat uutiset tai mitä aiemmin kesken jäänyttä kirjoitusta on hiljattain päivitetty. Täydennetty viimeksi maanantaina 26.3.2012.

Maanantai 26.3.2012:

Täytin yhden 31.8.2011 varaamistani tyhjistä kirjoituspaikoista artikkelilla "Sairaalan potta eli portatiivi".

Sunnuntai 25.3.2012:

Täytin yhden 31.8.2011 varaamistani tyhjistä kirjoituspaikoista artikkelilla "Tilataksi - Invataksi - Kela-taksi - Ambulanssi"

Lauantai 24.3.2012:

Nyt on kulunut 9 kk kantasolusiirrosta, jolla minut pelastettiin varmalta leukemiakuolemalta, sekä tasan 6 kk 24.9.2011 tehdystä selkäleikkauksesta, jossa haljennut lannenikama täytettiin sementillä ja tuettiin tukiraudoilla. Tukiraudat ovat pysyvästi ihon alla kiinni selkärangassa. Kirurgikin kutsuu niitä raudoiksi, vaikka ne eivät rautaa olekaan, vaan ilmeisesti titaania. Maaliskuussa otetussa virtsanäytteessä ei enää ollut MDR-PA -sairaalabakteeria, mutta minua pidetään sen mahdollisena kantajana, kunnes on kulunut 3 kk kotiutuksesta ja viimeisestä näytteestä, jossa se on todettu. Seuraava näyte otetaan huhtikuussa. Silloin otetaan myäs luuydinnäyte, josta nähdään, onko leukemia pysynyt poissa vai onko se ehkä jo uusiutumassa. Kahdella viime vuonna hoidetulla potilastoverillani, joihin sairaalassa tutustuin, leukemia on jo uusiutunut. Silloin ei liene enää paljon tehtävissä.

Olotilani on kaukana normaalista. Selkä väsyy jalkeilla ollessa niin, että illalla takapuoli on tunnoton. Silloin täytyy tarkkaan katsoa, mihin istuu, ettei vahingossa istu esim. rollaattorin penkille niin, että luiskahtaa lattialle.

Kirjoituskykyni on edelleen heikko. Ajatukset eivät tahdo pysyä koossa kirjoittamisen tai esim. rukoilemisen edellyttämällä tavalla. Ihmeellinen ilmiä sekin. Tähän mennessä olen kirjoittanut vain pakollisia asiakirjoja sekä lyhyitä kommentteja Facebookiin ja suosikkisarjani "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe) keskustelufoorumille, jonka osoite on nykyisin (vuonna 2020): https://keskustelu.anna.fi/forums/leffa-ja-tv-friikit.66/

Kerään voimia siihen, että jaksaisin viimeistellä jo marraskuussa aloittamani muistion "Kommentteja ja korjauksia", joka käsittelee kaupungin virkapsykiatrin minusta laatiman muistion lukuisia asiavirheitä ja väärinkäsityksiä. Harkitsen jopa kantelun tekemistä. Sen jälkeen toivon voivani taas jatkaa tätä ja toista blogiani yhtä ahkerasti kuin parhaina aikoina.

Torstai 8.3.2012 / täydennetty 12.3.2012:

Olen ollut kotona 10.2.2012 alkaen kaupungin lainaamien runsaiden apuvälineiden turvin (moottorisänky, rollaattori, pyörätuoli ym.) Sain Malmin sairaalasta mukaani myös MDR-PA -tyyppisen sairaalabakteerin, johon eivät antibiootit tehoa (= MultiDrug Resistant Pseudomonas Aeruginosa). Se tekee elämämme hankalaksi ja vaaralliseksikin. Palmia Oy tuo minulle arkisin lounaan. Painavat juoma- yms. ostokset tilaan Alepan Kauppakassi-palvelusta netin kautta. Huomenna lähden Meilahden sairaalaan kantasolusiirron 8-kk tarkastukseen. Viime viikolla kävin siellä luuston tiheyden mittauksessa. Silloin tilasin paluukuljetusta varten yksityisen ambulanssin, jonka miehet kantoivat minut kotirapussa toiseen kerrokseen. Huomiseksi olen tilannut vain inva-taksin pyärätuolikuljetuksen rappujen alapäähän ja luotan siihen, että jaksan nousta 17 porrasta kyynärsauvan avulla. Hirvittää ajatella, mitä tapahtuu, jos en jaksakaan. (Lisäys: 12.3.2012: Hyvin meni portaiden nouseminen.)

Kun minut oli jo kotiutettu leukemiahoidoista 13.7.2011, yksi selkärangan nikamista murtui kotona 25.7.2011. Sen jälkeen elämässäni on ollut paljon vaikeampia vaiheita kuin leukemiahoitojen aikana. Tilannettani pahensi sekin, että pitkään aikaan minulla ei ollut internet-yhteyttä eikä juuri kukaan pitänyt muulla tavalla minkäänlaista yhteyttä. Onneksi lopulta läytyi edes yksi ihminen, joka sairaalabakteeria pelkäämättä halusi vapaapäivinään istua sänkyni vieressä kiirehtimättä pois! Hän hoitaa tyässään leukemiapotilaita. Muut kutsumani vieraat joko eivät tulleet tai varasivat vierailuun vain hyvin lyhyen ajan. Käytännässä juttelin enemmän 83-vuotian huonetoverini lasten ja puolison kanssa.

Marraskuusta alkaen minulle vastoin tahtoani pakkosyätetty psyyken lääke (tai ehkä useampikin) tuhosi kirjoituskykyni. Silloiset lääkärini ajattelivat, että keskityn paremmin fyysisiin harjoituksiin, jos henkinen aktiviteettini lamaannutetaan! Sittemmin kyseinen lääkitys lopetettiin vaimoni vaatimuksesta. Nyt kirjoituskykyni alkaa vähitellen palautua.Tähän mennessä olen kyennyt kirjoittamaan vain lyhyitä kommentteja tuttujeni Facebook-sivuille. Tämä on ensimmäinen näin pitkä kirjoitukseni moneen kuukauteen. Sähköposteihin en vielä jaksa vastailla, mutta puhelimessa puhun mielelläni, jos joku viitsii soittaa. Kotona en tapaa muita ihmisiä kuin vaimoni, kerran viikossa käyvän fysioterapeutin ja kerran kuussa verikokeita ottavan Huslabin laboratoriohoitajan. Uloskaan en vielä pääse muualle kuin Meilahden sairaalaan, missä käyn kuukausittain leukemiahoidon jälkikontrollissa.

Ma 19.12.2011:

Täydensin tänään artikkelin: "2011-08-26 Lyhyt mutta runsassisältöinen vuodeosastojakso"

Seuraavat elo-syyskuussa ideoimani artikkelit ovat edelleen kesken tai kokonaan kirjoittamatta:.

2011-09-03 Blogin lopetusartikkeliksi ajattelemani artikkeli, johon ehdin jo hiukan kirjoittaa käsitystäni rukouksen voimasta ja täydentää sitä myähemmin. Otsikossa oli yksi Ju-alkuinen ja yksi Kuo-alkuinen sana, molemmat kolmitavuisia. Ilmeisesti niistä toinen aiheutti sen, että Googlen systeemi poisti artikkelin näkyvistä, mutta se on edelleenkin tallessa ei-julkisena "luonnoksena".

2011-12- ... Sielu ja ruumis, osat 1-3
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 9: HUS:n viralliseen palautejärjestelmään kirjoittamani palautteet.
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 7: Kissan liikuttava osallistuminen
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 6: Tyypillinen päiväohjelmani
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 5: Vaippahousut: Käytännän kokemuksia
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 4: Tilataksi - Invataksi -Kela-taksi - Ambulanssi: Artikkeli laadittu ja julkaistu 25.3.2012!
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 3. Uusia kokemuksia, osa 3: Selkävaivat (muut kuin "tapaturman" aiheuttamat)
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 2. Uusia kokemuksia, osa 2: Ripulikakassa nukkuminen
2011-08-31 Varattu kirjoituspaikka 1. Sairaalan potta eli portatiivi Artikkeli laadittu ja julkaistu 26.3.2012!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.