©Timo Ahjos 1.-31.8.2012
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Tilannetiedotteita elokuulta 2012

Täältä kannattaa kurkata tuoreimmat uutiset tai mitä aiempaa kirjoitusta on hiljattain päivitetty. Täydennetty viimeksi perjantaina 31.8.2012

Perjantaina 31.8.2012:

Lisäsin tuoreen unen kuvauksen 20.6.2012 julkaisemaani kirjoitukseen "Fürstenhof-aiheiset uneni".

Lisäsin 18.8.2012 julkaisemani artikkelin "Chrome ei riitä ainoaksi selaimeksi" loppuun vastaukset, jotka sain lähettämääni palautteeseen viranomaisilta.

Sunnuntaina 26.8.2012:

Julkaisin artikkelin "T-solut, luuston tiheys ja veriryhmä ongelmina".

Sunnuntaina 19.8.2012:

Postitin vammaisen pysäköintilupahakemuksen liitteet (valokuvan ja lääkärintodistuksen) Helsingin poliisilaitokselle. Varsinaisen hakemuksen jätin jo perjantaina internetin kautta.

Lauantaina 18.8.2012

Julkaisin artikkelin "Chrome ei riitä ainoaksi selaimeksi".

Sunnuntaina 12.8.2012:

Julkaisin artikkelin "Muistoja Malmin sairaalasta".

Lauantaina 4.8.2012: Ensimmäistä kertaa saunassa vuoden 2010 jälkeen ja kauppakeskus Jumbossa heinäkuun 2011 jälkeen!

Tänään aamupäivällä kävin omassa huoneistosaunassa ensimmäisen kerran vuoden 2010 jälkeen. Viime vuonna olin sairaalassa tammikuun puolivälistä alkaen. Helmikuusta lokakuuhun saakka minulla oli rinnassa tunneloitu keskuslaskimokatetri, jonka kanssa sai kotilomilla mennä suihkuun, mutta ei saunaan eikä uimaan. Huoneistosaunassa olen periaatteessa saanut käydä tämän vuoden helmikuussa tapahtuneesta kotiutuksesta alkaen, mutta kun lauteille ei pääse rollaattorilla eikä kyynärsauvoilla, saunominen on ollut käytännössä mahdotonta. Nyt tasapainoni on jo niin hyvä ja jaloissa on niin paljon lihasvoimaa, että pääsin kolmesta lauteesta keskimmäiselle istumaan. Taloyhtiön tai uimahallin saunaan meno on vielä matalan immuniteetin vuoksi kielletty.

Iltapäivällä ajoin omalla autollani Vantaalle kauppakeskus Jumboon ensimmäisen kerran viime vuoden heinäkuun jälkeen. Siellä ei näyttänyt mikään olennaisesti muuttuneen, mutta minun piti opetella uudet kulkureitit, kun rollaattorin kanssa ei voi kulkea liukuportaita. Liukunauhaa (vai miksikä sitä kutsutaan?) on helppo mennä ylöspäin rollaattorilla, mutta alaspäin meno olisi vaarallista, koska rollaattorin pyöräjarrut eivät ole kovin hyvät. Niinpä ajoin Jumbossa kolmella eri hissillä, joista kaksi jälkimmäistä löysin omin neuvoin, mutta ensimmäistä jouduin kysymään eräältä myyjättäreltä.

Elokuun alkutilanne 1.8.2012:

Tilanteeni ei ole kovin paljon muuttunut heinäkuun alun tilanteesta, jonka kuvasin 1.7.2012 julkaistussa artikkelissa "Tilannetiedotteita heinäkuulta 2012". Sen vuoksi luettelen tässä vain olennaiset muutokset:

Leukemia: Kesäkuun lopulla otettu luuydinnäyte, keuhkokuva ja luuston tiheyden mittaus eivät antaneet aihetta mihinkään toimenpiteisiin. Heinäkuun puolivälissä otetuissa verikokeissa eosinofiilit olivat korkealla, mikä voisi olla osoitus hyljintäreaktiosta, mutta sellaisen oireita ei ole ollut. Lymfosyytit ja niiden myötä immuniteetti ovat nousussa immunosuppressiivisen lääkityksen lopettamisen jälkeen, mutta ovat kuitenkin edelleen niin matalalla, että syön antibioottia keuhkotulehdusten estämiseksi ja elintaparajoitukset ovat edelleen voimassa.

Selkäleikkauksesta toipuminen: Liikuntakykyni on edelleen pikkuhiljaa parantunut. Rekisteröin autoni liikennekäyttöön, hain siihen kesärenkaat alle rengashotellista ja teetin nestekaasulaitteiden vuositarkastuksen. Muuta ajoa olen ajanut vasta muutaman kymmenen kilometriä. Bussilla olen käynyt rollaattorin kanssa Malmin keskustassa, mutta en sen kauempana.

Sairaalabakteeri ja harmaakaihi: Tilanne ennallaan.

Työ ja harrastukset:

Kodin siivous laajasti ymmärrettynä on edelleen tärkein työni ja se on edistynyt vain hitaasti. Vanhojen kirjojen lahjoittamisessa kaupunginkirjaston tuntemattomille asiakkaille saavutin 60 kirjan poistotavoitteen ja lopetin jakelun ainakin toistaiseksi.

Saksan kielen harrastukseni on edelleen aktivoitunut siten, että katson suosikkisarjani "Sturm der Liebe" (Lemmen viemää) jaksoja nyt vain suoraan Saksan valtiontelevision ARD:n verkkopalvelusta (www.ard.de) ja YouTube.comista, yleensä yhden 49 minuutin pituisen jakson kummastakin joka päivä. Ne ovat ilman suomenkielisiä tekstejä. Pidän niiden rinnalla koko ajan avoinna saksa-suomi -verkkosanakirjaa, josta katson heti minulle vieraita sanoja. ARD:stä näkee vain 6 tuoreinta jaksoa. Liityin myös puhtaasti saksankieliselle keskustelufoorumille, joka on omistettu kokonaan tuolle sarjalle. Sieltä toivon oppivani kirjoitettua puhekieltä. Foorumilla on ankarat säännöt, joiden mukaan passiiviset jäsenet menettävät käyttöoikeutensa 2 kuukauden kuluttua, mutta uusien jäsenten määräaika on lyhyempi. Nyt pohdin, alanko kirjoitella sinne. Vastaavaan suomenkieliseen keskusteluun olen kirjoittanut joka päivä jotakin ja olen osallistunut pitkästä aikaa myös karavaanarien jäsenkeskusteluun.

Kesästä en ole päässyt ollenkaan nauttimaan liikuntarajoitteisuuteni vuoksi ja siitä syystä, etten saa olla ihosyöpävaaran vuoksi auringossa ennen kuin T-solut ovat ehtineet kehittyä normaalitasolle immunosuppressiivisen lääkityksen lopettamisen jälkeen. Uima-altaissa ja yleisissä pesutiloissa käynti on edelleen kielletty matalan immuniteetin vuoksi. Altaassa uiminen ja pyöräily olisivat muuten kävelyn lisäksi mieluisimmat liikuntalajini. Polkupyörän selkään en uskalla vielä nousta.

Kirjoitussuunnitelma:

Kirjoitussuunnitelmani on muuten ennallaan, paitsi että heinäkuun alussa luettelemistani artikkeleista sain kaksi julkaistuiksi heinäkuun aikana.

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.