©Timo Ahjos
Laadittu 24.2.2022
Liittyy blogiin tahjos.blogspot.com

 

Timo Ahjos muistelee ...

Toimintani Kansan osakkuusyhtiöissä (2/4)

Haka-Auto Oy

Haka-Auto Oy oli Mazda-, Wartburg- ja Jaguar-henkilöautojen maahantuontiliike. Yhtiön perustaja-omistaja Kaj Eräjuuri palkkasi sinne yhdessä vaiheessa konsultti Mikko Långströmin yhtiötä johtamaan. Vuonna 1981 yhtiö siirtyi Eka-konsernin omistukseen. Suurin osakas oli Renlund Oy, jolla oli ennestään Volvon edustus pääkaupunkiseudulla. Kansan omistus oli muistaakseni 30%. Toimitusjohtajana jatkoi Mikko Långström, josta joku sanoi, että "hän on niin autokauppias, että sen autokauppiaammaksi ihminen ei voi tulla".

Kun Haka-Auto Oy tilasi Mazdoja Japanista, hinta oli sitä edullisempi, mitä suuremman määrän autoja tilasi yhdellä kertaa. Toimitusaika oli melko pitkä ja tilaaja sai valita laskutusvaluutan. Silloin luonnollinen kysymys oli, missä valuutassa tilaus kannattaisi tehdä, kun otetaan huomioon valuuttakurssien vaihtelut ja eri valuuttojen erilaiset korkotasot. Siinä pohdinnassa Haka-Auton toimitusjohtaja ja talouspäällikkö käyttivät mielellään hyväkseen Finanssi-Kansan Virpi Kumlanderin asiantuntemusta. (Kerroin hänestä edellä Clarendonin yhteydessä.) Virpi tekikin heille hyvää työtä, mutta he olivat haluttomia maksamaan siitä Finanssi-Kansalle mitään palkkiota.

Yhdessä vaiheessa Haka-Auton johto kutsui Kansan johtajat illanviettoon Haka-Auton pääkonttoriin Kaivokselaan. Edellinen omistaja oli rakennuttanut sen talon mieleisekseen ja se oli varmasti erilainen kuin muut autoliikkeet. Talossa oli mm. uima-allas. Toimitusjohtaja Långström tähtäsi silloin siihen, että Kansa alkaisi ostaa Volvojen rinnalle myös Mazdoja ja jopa Wartburgeja. Puheessaan hän viittasi myös Finanssi-Kansan palveluksiin, kiitti niistä ja sanoi, että on tärkeää keskittyä olennaiseen eikä käyttää aikaa siihen, että kirjoitamme laskuja toinen toisillemme. Kiitospuheessaan toimitusjohtaja Pesonen kehui, että Mazda tunnetaan hyvänä automerkkinä ja että kyllä Kansa niitä mielellään ottaa - varsinkin jos ilmaiseksi saadaan! :)

Tässäkin tapauksessa minulla oli "fasilitaattorin" rooli: Järjestin Haka-Auton käyttöön päteviä neuvoja heille antavan asiantuntijan, joka teki heidän hyväkseen noin puoli vuotta hyvää työtä. Lopetimme sen avun antamisen, kun Långström ei ollut valmis jakamaan sen työn tuloksesta mitään meille. Kansa maksoi kyllä Haka-Autolle normaalit palkkiot heidän tekemistä autovakuutuksista.

Myöhemmin pääsin sponsorin edustajana Kansan sponsoroimalle Mazda-piirimyyjien matkalle Geneven autonäyttelyyn. Kerron siitä tarkemmin 1980-luvun jälkipuolen muistelmissa. Silloin yhdistävänä toimintana oli autoleasing.

Paluu edelliselle sivulle

© Copyright: Timo Ahjos 2022. Kaikki oikeudet pidätetään.