©Timo Ahjos
Laadittu 22.2.2022
Liittyy blogiin tahjos.blogspot.com

 

Timo Ahjos muistelee ...

HS 3.4.1984
     Kuva: Helsingin Sanomat 3.4.1984

Boeing 747 "Jumbo" vakuutusyhtiö Kansan omistuksessa

Miten lentokone tuli Kansan omistukseen

Koneen norjalainen omistaja oli liisannut sen Swissairin käyttöön ja ottanut sille ns. jäännösarvovakuutuksen, jolla varmistettiin koneelle tietty vähimmäismyyntihinta leasing-sopimuksen päättyessä. Periaatteessa sellainen vakuutus oli lähinnä rahoitusjärjestely. Ilman sellaista vakuutusta koneen omistaja olisi joutunut tekemään siitä kirjanpidossaan prosentuaaliset jäännösarvopoistot, jolloin uusien koneiden omistaminen olisi ollut tappiollista. Kun koneelle oli otettu vakuutus, joka takasi sille tietyn vähimmäismyyntihinnan 10-15 vuoden kuluttua, koneen omistaja sai tehdä vuosittain tasapoistot. Silloin koneen kirjanpitoarvo aleni tasaerin joka vuosi koko omistusajan, mikä vastasi koneesta saatavaa tulovirtaa. Vakuutettu jäännösarvo määriteltiin niin matalaksi, että kukaan ei epäillyt, etteikö siitä saataisi myytäessä vähintään niin paljon. Tietääkseni sen vakuutuslajin historiassa ei ollut ennen tätä tapausta mikään vakuutusyhtiö joutunut korvaamaan mitään. Sitä pidettiin vakuutusyhtiölle riskittömänä vakuutuksena, josta koneen omistajan kannatti maksaa edellä mainitusta kirjanpidollisesta syystä. Suomalainen vakuutusyhtiö Kansa osallistui tuohon vakuutukseen amerikkalaisen osakkuusyhtiönsä jälleenvakuuttajana. Kansa oli tuossa jälleenvakuutussopimuksessa ns. leader, mutta siinä oli useita muitakin vakuutusyhtiöitä pienemmillä osuuksilla.

Tammikuun 1984 alussa saimme Kansassa tietää, että hyvin poikkeuksellisen markkinatilanteen vuoksi tuosta koneesta, jonka leasing-sopimus oli päättymässä kuun puolivälissä, ei saataisikaan myytäessä sen vakuutettua arvoa, joka oli noin 15,4 miljoonaa dollaria. Asiantuntijoiden arvion mukaan koneella voitaisiin lentää vielä toistakymmentä vuotta ja siitä voitaisiin saada vuoden kuluttua esim. 20 miljoonaa dollaria. Nopeassa pakkomyynnissä hinta voisi jäädä jopa 11 miljoonaan dollariin. Poikkeukselliseen hintanotkahdukseen oli jokin asiantuntijoiden hyvin tuntema syy, jota en nyt tarkkaan muista. Kansan pitäisi joka tapauksessa maksaa ensin koneen norjalaiselle omistajalle tuo koko vakuutettu arvo, jonka jälkeen Kansa voisi periä muilta vakuutusyhtiöiltä heidän osuutensa. Tiedossa oli siis ehkä 5 miljoonan dollarin suuruinen vahinko, mutta Kansalla oli myös mahdollisuus pitää kone itsellään ja myydä se myöhemmin voitolla, kuten sitten tapahtuikin.

Koneen luovutus Kansalle

Toimin siihen aikaan Kansa-konsernin ulkomaantoiminnan johtoryhmässä vastuualueena finanssiasiat. Minun tehtävänä oli hankkia tarvittava rahoitus ja sille Suomen Pankin lupa. Aikaa oli vain noin viikko. Kävin myös Suomen Pankissa toimitusjohtaja Erkki Pesosen kanssa kertomassa tilanteesta. Lauantaina 14.1.1984 kone laskeutui viimeiseltä Swissairin lennoltaan Z├╝richiin. Maanantaina 16.1.1984 toimitusjohtaja Erkki Pesonen ojensi Zürichin lentokentällä koneen norjalaisen omistajan edustajalle minun hankkiman amerikkalaisen Chemical Bankin shekin, jolloin kone siirtyi Kansan omistukseen. Tapahtuma ylitti uutiskynnyksen alan kansainvälisissä ammattilehdissä, koska sellaisen vakuutuksen perusteella ei mikään vakuutusyhtiö ollut joutunut aiemmin lentokonetta lunastamaan ja jotkut epäilivät, kykeneekö pienehkö suomalainen vakuutusyhtiö sellaisen summan niin lyhyellä varoitusajalla maksamaan. Alla olevaa kuvaa klikkaamalla se muuttuu paremmin luettavaksi.

Uusi Suomi
     Lähde: Uusi Suomi 17.1.1984

Koneen myöhemmät vaiheet

Kone oli Kansan omistuksessa muutaman vuoden. Toimitusjohtaja Pesonen hoiti asiaa henkilökohtaisesti, mutta hän raportoi ulkomaantoiminnan johtoryhmän kokouksissa asioista yksityiskohtaisesti. Olin läsnä Helsingissä käyneiden asiantuntijoiden kanssa käydyissä keskusteluissa, mutta minulla ei ole enää käytettävissä tästä aiheesta muuta materiaalia kuin muutamia lehtileikkeitä ja kopioita itse laatimistani Suomen Pankille lähetetyistä kirjeistä. Seuraavat asiat ovat jääneet mieleeni:

Paluu edelliselle sivulle

© Copyright: Timo Ahjos 2022. Kaikki oikeudet pidätetään.