©Timo Ahjos
Laadittu 11.11.2020
Liittyy blogiin tahjos.blogspot.com

 

Timo Ahjos muistelee ...

Kopioitu kirjeen luonnoksesta:


Pia Klemetz ja Raila Aaltonen
Kansa-yhtiöt
Hämeentie 33
00500 Helsinki 50

 
Upinniemi 23/3-74     

Dear Friends,
many thanks for your post card. I would like to write this letter in English just to see what happens when a brain is started after being asleep about 5 weeks. Mutta täytynee yhtiön edun nimissä jatkaa suomeksi, koska luette tätä kuitenkin työaikana.

Olen tällä hetkellä varuskuntasairaalassa. Syy: silmät tulehtuneet. Tauti iski sikäli väärään aikaan, että olisin tänä viikonloppuna ollut lomavuorossa. Muuten on mielenkiintoista kokea tällaisessa varuskuntasairalassa potilaana oleminen.

Täällä sairaalassa on vapaampaa kuin kasarmilla yleensä. Sairaita ei tässä sairaalassa ole lainkaan, kuten aamulla todettiin. Kuumetta ei ole kenelläkään, joillakin on jonkinverran lämpöä. Toiset on sitä mieltä, että intissä on yleensäkin kuin vankilassa, mutta täällä sairaalassa on korostetusti sellaista, koska emme voi käydä sotilaskodissa emmekä missään muuallakaan. Kerroksen päässä on ovi, josta emme saa poistua. Vierailuaikoja ei ole ja lomalle ei pääse. Puhelimesta ei saa soittaa, mutta jos tännepäin soitetaan, saa puhua 3 minuuttia. Telkkaria ei ole ja radioitakin vain sikäli kuin potilaat ovat tuoneet tullessaan omia laitteitaan. Pääasialliset ajanvietemuodot ovatkin radion/nauhurin kuunteleminen ja porno- yms. lehtien lukeminen. Ikkunasta voi katsella ja naureskella kun toisia komennetaan pihalla, jolloin kapiaiset kyllä usein huutaa, että "sairaat sairaalan sisäpuolelle". Varusmiesaliupseerien vastaava komento kuuluu "Perseet pois ikkunasta".

Alokkaina meille pidettiin ns. lääkärin oppitunti, jolla todettiin mm. että sillä, joka aikoo sotilassairaalassa olla potilaana, täytyy olla rautainen terveys.

Muuten voin vain todeta, että aamuja on vähän yli 290 jäljellä.

terveisin timo

Tarkka osoitteeni on 1.JK / RannJP, 02470 UPINNIEMI
Tittelini on tällä hetkellä "rannikkojääkäri".

PS: Kertokaa nämä terveiset myös siihen viereiseen huoneeseen ja välittäkää kiitokseni kortista, jossa oli allekirjoittajana Rakel ja joku toinen, jonka nimestä en saa selvää.


© Copyright: Timo Ahjos 2020. Kaikki oikeudet pidätetään.