©Timo Ahjos
Laadittu 10.02.2021
Liittyy blogiin tahjos.blogspot.com

 

Timo Ahjos muistelee ...

Kiitos tähänastisesta


vastaanottaja: Heikki I.
kopio: Tuula P-K, Pentti A.
päiväys: 10.2.2021 13.15
lähettänyt: Timo Ahjos

Heikki,

Sinä näet julkaisuistani vain pienen osan, kun et halua liittyä Facebookiin. Kirjoitan sinne joka päivä ihan muista aiheista sekä omalle aikajanalleni että eri aiheisiin keskusteluryhmiin. Ja tietysti kommentoin myös muiden kirjoituksia heidän aikajanoillaan ja keskusteluryhmissä. Lisäksi ylläpidän omia web-sivuja, kahta blogia ja yhtä perustamaani keskusteluryhmää sekä siihen liittyvää aineistosivustoa www.svision.net  Ovatko nekin "tunkkaisia"? :)

Tämä sähköpostikeskustelu on muuttanut luonnettaan sen jälkeen kun otin sinut tähän mukaan. Pentti kuvasi tätä aiemmin niin, että olen hänelle kuin pitkällä lentomatkalla vieressä istuva ventovieras, jolle tulee kerrottua omia henkilökohtaisia salaisuuksia. Vastaavasti minä olen kertonut Pentille omia asioitani, joista minulla on ollut painetta purkautua tai kysyä neuvoa, mutta en ole voinut tai kehdannut puhua kenenkään tapaamani ihmisen kanssa. Pentinkin olen kyllä tavannut, mutta vain hänen pitämässään fysiikan kerhossa vuonna 1965. Tämä keskustelumme alkoi vuonna 2012, kun Pentti vaimoaan autossa odotellessa kommentoi blogiani tietämättä, että kävimme saman oppikoulun ja minä olin hänen fysiikan kerhossaan. Pentti on minua vuoden vanhempi, emmekä olleet kouluaikana sen kerhon kokousten ulkopuolella missään tekemisissä keskenämme.

Tuulan kanssa olemme muutaman kerran kyläilleetkin toistemme luona ja tehneet muutaman päiväretken (Helsinki, Isosaari, Tallinna, New Jersey, Jyväskylä, Tikkakoski, Vantaa). Olemme myös tavanneet toistemme puolisot. Tuula avusti minua konsulttityössä, jonka jaoin ja esitin Cancunissa Meksikossa syksyllä 1998 noin 80 valtion korkeimmille vakuutusvalvontaviranomaisille. USA:n edustaja sanoi kirjallisesta, Tuulan kääntämästä tekstistäni, että se on hyvää Amerikan englantia eikä hän huomannut siinä yhtään kielivirhettä! Tilaisuuden jälkeen Japanin ja Saksan edustajat tulivat kiittämään minua ja sanoivat, että esitykseni oli hyvin informatiivinen. Tuulankin kanssa vuonna 1995 alkanut sähköpostiviestintä on ollut paljon syvällisempää ja henkilökohtaisempaa kuin keskustelut tavattaessa.

Aloin lähettää Tuulalle ja Pentille yhteisviestejä, kun halusin kertoa samoja asioita Suomesta molemmille "ulkosuomalaisille". Olen ilahtunut siitä, että he ovat löytäneet joitakin keskustelunaiheita myös keskenään, esim. Pentin jäädessä eläkkeelle.

Heikki, sinut liitin tähän sähköpostiryhmään sen vuoksi, että olet lähes ainoa Suomessa asuva ihminen, johon haluan pitää yhteyttä, mutta joka ei ole Facebookissa. Sinulle tämä ryhmä ei ole kuitenkaan muodostunut henkilökohtaisten asioiden pohdiskelupaikaksi. Muista sukulaisista minulla on keskusteluyhteys vain Rovaniemellä asuvaan serkkuumme Siskoon, joka täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Hän tuntuu olevan sukulaisistani ainoa, joka on kanssani "samalla aaltopituudella", mutta kommunikoimme vain pari kertaa vuodessa pitkissä puhelinkeskusteluissa. Eräät muut sukulaiseni ovat kyllä Facebook-kavereitani, mutta heistä vain Teressa joskus harvoin tykkää julkaisuistani. Sinä olit sukulaisistani ainoa, joka kävi minua katsomassa, kun olin sairaaloissa lähes yhtäjaksoisesti 1/2011-2/2012. Teit minulle silloin myös eräitä palveluksia, jotka olivat silloin hyvin tarpeellisia. Ne muistan edelleenkin kiitollisena!

Minunkin pitäisi tehdä monia muita asioita, mutta pakenen velvollisuuksiani näihin pohdiskeluihin. Esim. tänään minun pitäisi imuroida ja viimeistellä perustamani säätiön toimintakertomusta ja tilinpäätöstä. En ole kauheasti kärsinyt koronarajoituksista vaan päinvastoin nauttinut siitä, että nyt ei tarvitse lähteä minnekään kohteliaisuudesta. Esim. Aarnon hautajaisiin lähetin vain adressin, joka oli tässä tilanteessa hyväksyttävä osallistumistapa. Kuoleman pelko on kuitenkin koko ajan läsnä ja varmaankin siitä syystä yhteiselomme Lillin kanssa on nyt sopuisampaa kuin ennen koronaa. Ainakin minä ja Lillin isä olemme tuskallisen hoidon ja kuoleman vaarassa, jos saamme tartunnan.

Heikki, haluan lähettää sinulle tämän jälkeen tänään tai huomenna vielä yhden Pertti Rönkön tasan vuosi sitten 10.2.2020 jakaman kirjoituksen, jonka olen tallentanut, sekä 15 vuotta sitten ottamani valokuvan, jonka jaoin hiljattain Facebookissa. Siihen tuli heti samana iltana paljon tykkäyksiä. Mutta muuten poistan sinut Pentille ja Tuulalle lähettämieni viestien jakelusta, paitsi jos viestini on vastaus johonkin teiltä koko ryhmälle osoitettuun viestiin.

Aurinkoista kevätalvea!
Timo


© Copyright: Timo Ahjos 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.