©Timo Ahjos
Laadittu 8.3.2021
Liittyy blogiin tahjos.blogspot.com

 

Timo Ahjos muistelee ...

Elämä lahjana


vastaanottaja: Heikki I.
päiväys: 8.3.2021 9:12
lähettänyt: Timo Ahjos

Huomenta Heikki!

Meillä näyttää olevan samanlainen käsitys elämästä saatuna lahjana, mutta erilainen käsitys siitä, kuinka sitä lahjaa tulee eläkeikäisenä käyttää.

Oma elämäni olisi päättynyt vuonna 2011 leukemiakuolemaan, ellei joku tuntematon mies olisi ilmoittautunut vapaaehtoisesti kantasoluluovuttajien rekisteriin ja sitten luovuttanut kantasolujaan, joilla korvattiin omat vertamuodostavat kantasoluni. Näin kesällä 2011 sellaisen unen, että olin työssä hotelli Fürstenhofissa, josta sarja "Lemmen viemää" kertoo. Sen hotellin silloinen pääomistaja Cosima Saalfeld (ent. Zastrow) sanoi minulle, että koska minä olen saanut kantasolusiirron tuntemattomalta luovuttajalta, minulla on elinikäinen velvollisuus auttaa tuntemattomia ihmisiä. Myöhemmin näin sellaisen unen, missä olin kotona valmistautumassa lähtöön Baijeriin Cosiman hautajaisiin. Sittemmin hän siinä sarjassakin kuoli sydänkohtaukseen.

Ansiotyöikäisenä joutuu tekemään kaikenlaista typerääkin toisten määräyksestä, mutta eläkeläisenä on enemmän mahdollisuuksia valita, mitä tekee, kun rahaa tulee taivaasta eikä sen ansaitsemiseksi tarvitse tehdä mitään. Minä katson velvollisuudekseni auttaa tuttuja ja tuntemattomia lähinnä internetin kautta sellaisissa asioissa, joissa minulla on erityistä tietoa tai osaamista. Jossakin määrin olen määritellyt itselleni, mitä haluan saada aikaan ja jättää perinnöksi, mutta hyvin paljon toimintaani ohjaa se, mitä minulta kysytään joko suoraan henkilökohtaisesti tai jos jossakin keskusteluryhmässä esitetään kenen tahansa vastattavaksi sellainen kysymys, johon minä joko tiedän vastauksen tai tiedän/aavistan, mistä voin sen vastauksen ehkä löytää.

Noudatan tässäkin toiminnassa sotilasvalassa vannomiani periaatteita, kuten tätä: "Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun."

HTC, (= Hope This Clarifies)
Timo


© Copyright: Timo Ahjos 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.