©Timo Ahjos
Laadittu 25.02.2024
Liittyy blogiin tahjos.blogspot.com

 

Timo Ahjos muistelee ...

Säätiön tarkoituksesta ja käytännöstä


vastaanottaja: Pentti A., Heikki I., Tuula P-K.
päiväys: 25.02.2024 11.33
lähettänyt: Timo Ahjos

Pentti,

Sinä et tunnu ymmärtävän, että sekä perustamallani säätiöllä että yhtiöllä on kummallakin säätiön/yhtiön säännöissä kerrottu reaalimaailman tehtävä ja lahjoittamani rahoituksen tarkoituksena on mahdollistaa sen tehtävän toteutuminen.

Säätiön julkaisuista saat ajantasaisen luettelon aakkosjärjestyksessä osoitteessa www.ahjos.net/x   Siellä ei ole yhtään sinun kirjoitusta - turhaan sitä pelkäät. Mutta jos lähetät julkaistavaksi jotakin säätiön tarkoitusta tukevaa julkaisukelpoista tekstiä, voisin harkita sen julkaisemista. Säätiön sähköpostiosoitteet ovat saatio@ahjos.net ja foundation@ahjos.net

Tähän mennessä en ole pyytänyt muilta kirjoituksia julkaistavaksi kuin Tuulalta, jolta kysyin, suostuisiko hän kirjoittamaan ruoan terveysvaikutuksista päivityksen nykyiseen sisältöön, joka on jo noin 25 vuotta vanhaa tekstiä. Ilta-Sanomat ja eräät muutkin jakoivat silloin sen linkin, jolloin sivuilleni tuli hetkessä noin 30.000 lukijaa. Ei suostunut.

Siinä olet oikeassa, että ihmiselle, jonka kirjanpitogeeni on aktivoitunut, kirjanpito tuottaa mielihyvää. Vastaavasti voisin kysyä, miksi joku soittaa pianoa itse, vaikka kaikki tunnetut kappaleet voi kuunnella levyltä tai suoratoistopalveluista taitavien pianistien soittamina.

Perustamani säätiön ilmiselvä heikkous on tällä hetkellä se, että hallituksessa ei ole ketään sellaista, joka olisi halukas ja kykenevä jatkamaan sitä työtä, jota minä olen säätiössä ja sen hyväksi tehnyt. Vaimoni ennusteen mukaan minun jättämä perintö valuu kuolemani jälkeen jollekin juristille ja tilitoimistolle, jotka eivät luo mitään uutta ihmisten iloksi tai avuksi. Se on kyllä surullista.

HTC,
Timo

su 25. helmik. 2024 klo 4.34 Pentti A. kirjoitti:

Timo,

Ymmärrän täysin hyvin, että tarkkuus on mahdotonta. Mutta ymmärtääkö kirjanpitäjä? EUR 40,000 3% korolla tekee siinä EUR1,200 korkoa vuodessa, josta maksat veroja EUR360, jos ilmoitat ne omana tulona. Ekonomisti kysyy: oliko vaivan arvoista? Kaksi tuntia sinun KuolemanOdotusAikaa ja Vaivaa verotekniseen suunnitteluun = EUR 360.. Ja jos haluat käyttää joskus rahoja, on ne taas tuloutettava yhtiön taseesta sinun taseeseen, taas tunti, pari.. Tahi kuolinpesän on tehtävä tämä huomattavasti kalliimmalla kustannuksella ja veroilla! Siis kaiken muun ohella.

Tässä täytyy siis olettaa, että saat muuta tyydytystä transaktioiden monimutkaisuudesta, kuin ekonomistisesta kannattavuudesta. Joka on ihan OK. Katselin tänä iltana puolisoani, joka istui toimistossaan pitkään tietokoneidensa ääressä, ja päivitti Excel sheettejään kuiteistamme, palvelu joka tulee automaattisesti luottokorttiyhtiöiltä joka tapauksessa.. Mutta hän haluaa käyttää KuolemanOdotusAikaa ja Vaivaa tähän, koska saa tästä tyydytystä.

Teitin,
Pentti


© Copyright: Timo Ahjos 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.