©Timo Ahjos
Laadittu 12.11.2020
Liittyy blogiin tahjos.blogspot.com

 

Timo Ahjos muistelee ...

Kopioitu muistion luonnoksesta:


Alokas Timo Ahjos       06.03.1974
2 ryhmä / IV joukkue
1. JK / RannJP

JOUKKUEENJOHTAJAN VAATIMA SELVITYS SIITÄ, MIKSI JÄIN TELTTAAN TÄNÄÄN N. KLO 04.30 TAPAHTUNEESSA HÄLYTYKSESSÄ
Edeltäneet tapahtumat

Iltayön kuluessa olimme juosseet poteroihin aina kun kuulimme jostakin laukauksen. Tämä antoi ryhmänjohtajalle aiheen huomauttaa, että jokainen, mahdollisesti hyvinkin kaukaa kuuluva pamahdus ei aiheuta hälytystä, vaan ainoastaan suhteellisen läheltä kuuluvat äänet.

Hälytys noin klo 04.30

Kuulin räjähdyksen. Olin sillä hetkellä hereillä ja täysin pukeutuneena lepoasennossa telttapatjallani. Telttavartija kävi teltassa ja sanoi melko rauhallisesti "Hälytys" ja meni jälleen ulos. Pari aivan oven suussa ollutta alokasta syöksyi välittömästi ulos, mutta muut epäilivät, että ääni tuli liian kaukaa antaakseen aihetta hälytykseen.

Ryhmänjohtaja käski jonkun mennä ulos ottaakseen selvää, onko lähiympäristössä tapahtumassa jotakin. Pari alokasta meni ulos, mutta koska he eivät ilmoittaneet telttaan jääneille mitään, ryhmänjohtaja toisti välittömästi käskynsä, jolloin jälleen muutama oviaukon lähellä ollut alokas poistui teltasta.

Tässä vaiheessa ehkä kolmannes telttaan majoitetuista miehistä oli vielä teltassa. Itse olin aivan oviaukon vastakkaisella puolella ja pidin itsestään selvänä, että kaminan kaatumisen ja oviaukon tukkeutumisen ym. paniikin välttämiseksi teltan takaosasta voi lähteä liikkeelle vasta sitten, kun edessä olleet ovat päässeet liikkeelle.

Ainoa teltan ulkopuolelta saamamme tiedonanto oli joukkueenjohtajan kehotus tulla pois teltasta. Tällöin tulimme ulos ja jouduimme joukkueenjohtajan puhutteluun.

timo-t.ahjos


© Copyright: Timo Ahjos 2020. Kaikki oikeudet pidätetään.