©Timo Ahjos 18.7.2011
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Ajantasainen väliaikaraportti 18.7.2011

Aika monta viikkoa on kulunut siitä, kun viimeksi pystyin kirjoittamaan viikkoraportin. Olen tehnyt kyllä jokaiselta päivältä lyhyet muistiinpanot. Niiden pohjalta ainakin olennaisimmat tapahtumat on helppo myöhemminkin palauttaa mieleen ja kirjoittaa välistä puuttuvia raportteja, kunhan vain kirjoitusenergia ja -motivaatio on palautunut. Minkälainen vointini on milloinkin ollut, sitä en ole kirjoittanut muistiin enkä päiväkohtaisesti muista.

Tällä hetkellä en ole enää öitä sairaalan vuodeosastolla. Käyn siellä kuitenkin melko usein tutkittavana ja/tai hoidettavana, kuten eilen (sunnuntaina), tänään ja huomenna. Yleistilani on äärimäisen raihnainen ja kävely horjahtelevaa. Ellen ota pahoinvoinnin estolääkettä, tunnen lähes koko ajan ilmeisesti lääkkeiden aiheuttamaa lievää pahoinvointia. Nautin tällä hetkellä 12 reseptilääkettä, joista 11 suun kautta nesteenä tai tabletteina ja 1 ihon päälle levitettävänä geelinä. Useimmat lääkkeet voivat aiheuttaa pahoja sivuvaikutuksia. Jos otan pahoinvoinnin estolääkkeen, minun on vaikea pysyä hereillä. Esimerkiksi eilen nukahdin päivällä vessan pöntölle, ruokapöydän ääreen, työpöydän ääreen jne. Lääkärin arvion mukaan on tavanomaista, että tilani voi jatkua tällaisena suunnilleen elokuun puoliväliin, ellei mitään pahempaa ilmaannu.

Pahin mitä nyt voisi ilmaantua, olisi voimakas käänteishyljintä. Siinä vieraasta ihmisestä siirretyt solut alkavat voimakkaasti taistella uuden isäntänsä soluja vastaan. Lievä käänteishyljintä on "jäännöstautia" parantava toivottu ilmiö, joka pystytään pitämään lääkkeillä hallinnassa, mutta voimakas käänteishyljintä voisi johtaa kuolemaani. Se riski on suurimmillaan tästä syyskuun loppuun saakka.

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.