©Timo Ahjos 29.6.2020

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Huomautus lukijalle

Tähän saakka kaikki edellä kerrottu on tyypillistä kantasolusiirron saaneille. Kuitenkin maanantaina 25.7.2011 minulle sattui kotona eräänlainen tapaturma, joka mursi yhden selkänikamani. Kantasolusiirto kyllä heikentää kaikkien potilaiden luustoa ja sen vuoksi normaaliin hoitoon kuuluu siirron jälkeen luustoa vahvistava lääkitys, mutta en tiedä ketään muuta leukemiapotilasta, jonka selkänikama olisi murtunut.

Kuitenkin kesti syyskuun puoliväliin saakka ennen kuin lääkärit uskoivat selkänikamani murtuneen. Siihen saakka he epäilivät kipuni olevan leukemiahoidon jälkikipuja ja ripulin ehkä olevan käänteishyljinnän aiheuttamaa. Minua siis hoidettiin edelleenkin pelkästään kantasolusiirron saaneena leukemiapotilaana, kunnes vaimoni meni Meilahden sairaalaan ja vaati, että minua pitää hoitaa selkävammapotilaana.

Muutan seuraavissa artikkeleissa tekstin siniseksi niissä kohdissa, joissa oireet (krampit, kivut, ripuli) eivät ole leukemiasta tai leukemiahoidosta vaan selkävammasta johtuvia, vaikka minua siis hoidettiin edelleenkin vain leukemiapotilaana.

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.