©Timo Ahjos 19.12.2012
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Miksi tämä blogi on toistaiseksi tauolla?

Lokakuun lopulla lähipiirissäni sattui ikävä tapahtuma, joka vaikuttaa välillisesti minunkin elämääni. Eräs henkilö on siitä alkaen kieppunut elämän ja kuoleman rajalla eikä jatkosta ole vieläkään tietoa. Minulla ei ole lupaa raportoida täällä muiden kuin itseni elämästä, joten en voi kertoa siitä sen enempää. Tässä tilanteessa en ole kyennyt laatimaan tänne kirjoitussuunnitelmani mukaisia kuvauksia omista sairauksistani. Samasta syystä en aio täällä raportoida marras-joulukuun tapahtumista.

Aion kuitenkin myöhemmin jatkaa tätä omaa "sairauskertomustani", koska olen saanut siitä niin paljon myönteistä palautetta. Kirjoitussuunnitelma on artikkelin "Tilannetiedotteita lokakuulta" lopussa. Ammattilaisten ylläpitämillä sivustoilla on kyllä pätevää tekstiä eri sairauksista, mutta harvemmin kuvausta siitä käytännön tutkimus- ja hoitoprosessista, johon potilas joutuu. Vaikka jokainen sairastaa omalla tavallaan, on kuitenkin joissakin tilanteissa mukavaa lukea muiden kokemuksista. Lääkärit ja sairaanhoitajat eivät saa kertoa mitään muista potilaista, mutta mikään ei kiellä potilasta kertomasta omista kokemuksistaan.

Kävin tänään Meilahdessa veritautien erikoislääkärin vastaanotolla, jossa keskustelun pohjana oli viime viikolla otettujen verikokeiden tulokset. Minulla on edelleenkin T-suojasoluja liian vähän ja veriryhmäni ei ole vielä täydellisesti muuttunut kantasolujen luovuttajan veriryhmäksi. Ellei tilassani tapahdu muutosta huonompaan, seuraavat toimenpiteet tehdään vasta ensi vuoden kesäkuussa (luuston tiheyden mittaus, luuydinnäyte, verikokeet). Siihen saakka lääkitys jatkuu ennallaan (keuhkoantibiootti, D3-vitamiiini + kalkki, luustoa vahvistava lääke). Selkävammainvalidina kuljen sisällä ilman tukea, mutta ulkona rollaattorilla, johon yritän huomenna hankkia sukset etupyörien alle. Kyljen kääntäminen sängyssä ja nouseminen makuuasennosta istuma-asentoon onnistuu vain moottorisängyssä, jossa on toisella puolella kaide ja toisella puolella kahva.

Eräs toinen asia on kyllä lähiviikkoina työlistallani korkeammalla prioriteetilla kuin tämä blogi. Olen nimittäin uuden asunto-osakeyhtiölain mukainen toiminnantarkastaja suuressa taloyhtiössä, jossa on 105 asuntoa. Pitkäaikaisen sairasteluni aikana en pystynyt riittävän tarkasti opiskelemaan muuttunutta lainsäädäntöä ja seuraamaan taloyhtiömme tapahtumia. Taloyhtiön hallitus pitää tilinpäätöskokouksensa tänään ja minun on nyt pikimmiten täytettävä tiedoissani olevat aukot, jotta pystyn antamaan pätevän tarkastuskertomuksen määräaikaan mennessä. Se tulee työllistämään minut täysin ainakin kahden seuraavan viikon ajan, mille ajalle osuu myös joulu ja uusi vuosi. Niinpä en voi tässä vaiheessa tehdä paljon muuta kuin kiittää blogini lukijoita vuodesta 2012 ja toivottaa:

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.