©Timo Ahjos 1.1.2011
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Hyvää Uutta Vuotta!

Tervetuloa lukemaan tätä uutta sivustoa! Ehkä ihmettelet, miksi nyt perustin tämän blogin, jonka osoite on http://timontti.blogspot.com vaikka minulla on myös sivusto http://tahjos.blogspot.com

Blog on lyhennetty sanoista "Web log". Sen voisi suomentaa "verkkopäiväkirja". Tästä sivustosta on tarkoitus tulla verkkopäiväkirja. Kirjoitan tänne ilman suunnitelmaa sellaista, mikä on kirjoittamishetkellä ajankohtaista tai muuten pyörii juuri silloin mielessäni. Alkanut vuosi on suurella todennäköisyydellä viimeinen elinvuoteni, joten siitä saattaa tulla tavallista kiinnostavampi.

Sen sijaan se toinen sivusto, siis tahjos-alkuinen, ei ole sisällöltään verkkopäiväkirja vaan pikemminkin elämänkerta, jota kirjoitan tällä kätevällä blogiohjelmalla. Sitä laadin suunnitelman mukaisesti, edeten vuosi vuodelta, tutkien samalla niiltä vuosilta tallessa olevaa aineistoa. Kirjoittamisen jälkeen siirrän historiallisen aineiston pois kotoa muualta vuokraamaani varastoon, jonne arkistoin aineiston aikajärjestyksessä. Yritän samalla vähentää säilytettävän tavaran määrää korvaamalla esineitä ja papereita niiden valokuvilla tai skannatuilla kopioilla. Se hanke on siis samalla arkistointiprojekti ja kodin siivousprojekti.

Ensimmäisen verkkopäiväkirjani kirjoitin jo vuonna 1997, jolloin ei vielä ollut erityisiä ohjelmia sitä tarkoitusta varten. Sen nimi oli "Raportti vuoden 1997 kevätsiivouksesta". Kevätsiivous alkoi keväällä ja päättyi itsenäisyyspäivänä, jolloin alkoi joulusiivous. Kevätsiivousraportti on arkistoituna osoitteessa www.ahjos.net/meriarkisto/life97/kevats97.htm Joulusiivous kesti luonnollisesti vain jouluun saakka. Se on arkistoituna osoitteessa www.ahjos.net/meriarkisto/life97/joulu97.htm Sen jälkeen aloittamani "kapselointiprojekti" jäi silloin kesken, kun aloin valmistautua erittäin vaativaan konsulttityöhön.

Seuraavan kerran aloitin verkkopäiväkirjan kirjoittamisen vuoden 2004 alussa päästyäni ansiotyöstä eläkeputkeen. Niinpä otsikkokin oli "Työttömän päiväkirja". Se on arkistoituna osoitteessa www.ahjos.net/meriarkisto/life2004/journal.htm Lopetin sen kirjoittamisen saman vuoden syyskuun lopulla vaikean elämäntilanteen vietyä voimat. Elämäntilanteen vaikeus ei mitenkään johtunut ansiotyön puutteesta vaan ihan muista syistä.

Edellä mainittuja arkistoituja päiväkirjoja ei ylläpidetä, joten niiden kaikki linkit eivät välttämättä enää toimi.

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.