©Timo Ahjos 15.9.2011
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Ehkä väärin ymmärretty etukenossa pissaaminen

Jokin aika sitten lehdistössä paheksuttiin törkeänä miesten suosimisena sitä, kun ruotsin ehkä arvostetuimmassa kirurgisessa sairaalassa oli uudelle naiskirurgille sanottu, että tällä osastolla pissataan etukenossa (mikäli ymmärsin ja muistan oikein). Mutta hei! Eiväthän miehetkään pissaa normaalisti etukenossa vaan suorana seisten! Kun pissaa etukenossa, kestää tavallista pidemmän työrupeaman ilman että sitä tarvitsee välillä keskeyttää pissahädän vuoksi. Vaimoni tuntuu olevan asiasta samaa mieltä, joten neuvo ei ole mitenkään naisia loukkaava. Tämä on julkaistu torstaina 15.9.2011. Tekstin lopussa on 26.10.2011 tehty lisäys.

Kiinnitin ensimmäistä kertaa huomiota erikoiseen pissaustapaan täällä Meilahden sairaalan yleisökahvilan vessassa, kun edelläni asioinut valkotakkinen lääkäri pissasi edelläni takaa ovettomassa pisuaarissa. Näytti siltä, mikäli oikein muistan, että hän nojasi kyynärpäillään seinään eikä lainkaan koskenut käsillään pippeliään.

Myöhemmin olen itse pissannut inva-vessoissa siten, että lasken housut alas ja pidän molemmilla käsillä tukevasti alas lasketuista kahvoista kiinni. Olen siis etukenossa wc-pöntön päällä. Kun vähän aikaa malttaa odottaa, pissaa alkaa tulla ja sitä tulee paljon, vaikka aluksi ei olisi yhtään pissahätä. Kotona nojaan wc-pöntön huuhtelusäiliöön ja toisella kädellä vaikka käsien pesulavuaarin reunaan.

Testaa kotona: pissaa ensin normaalisti rakko tyhjäksi, mene sitten tuollaiseen etunojaan ja odota rauhallisesti! Se on hyvä juttu esim. matkalle lähtiessä!

Lisäys 26.10.2011: Saattaa olla niin, että edellä sanottu ei päde kaikkiin ihmisiin, vaan että minulla jää virtsarakkoon ns. residuaali, joka ehkä tyhjenee tuolla tavalla. Kertokaa omista kokemuksistanne!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.