©Timo Ahjos 16.12.2011
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Joululahjoja odotellessa

Alkavalla viikolla on luvasssa kaksi merkittävää joululahjaa: Kantasolusiirrosta tulee kuluneeksi 6 kk ja selkäleikkauksesta jouluaattona 3 kk. Tekstin viimeistä edelliseen kappaleeseen lisätty sunnuntaina 18.12.2011 tänään saaamani tieto. Kantasolusiirron jälkitarkastukena on 6 kuukauden kohdalla luuydinnäytteen otto ja veritautien erikoislääkärin vastaanotto. Samassa yhteydessä saan kolme rokotusta eli poliota, hinkuyskää ja keuhkkuumetta sekä jäykkäkouristusta vastaan. Nimittäin aiemmin hankittu immuniteetti nollaantui samalla kun aiempi vereni vaihdettiin parempaan. Muutkin aiemmat rokotukset, kuten hepatiitti ja isorokko, menettivät tehonsa, mutta niitä ei nyt anneta "viran puolesta". Joulun pyhien vuoksi nuo toimenpiteet lykätään tammikuun ensimmäiselle viikolle.

Selkäleikkauksen 3 kuukauden jälkitarkastusta ei myöskään pidetä jouluaattona vaan se lykkääntyy loppiaisen jälkeiselle maanantaille. "Välipäivinä" selkä magneettikuvataan. Magneettikuvasta näkee kuulemma sisuskalut samaan tapaan kuin röntgenkuvasta, mutta ilman röntgensäteilyä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että olen päässyt sekä leukemiasta että selkänikaman murtumasta eroon ilman suuria ongelmia. Kaikki eivät ole yhtä onnekkaita. Tämänvuotisista huonekavereistani kolme on jo kuollut ja yksi lähetettiin kotiseutunsa sairaalaan palliatiiviseen hoitoon (googlaa!). Lisäys 18.12.2011: Yritin tänään soittaa hänelle ja sain kuulla, että hänkin on jo kuollut. Kaikki kuolleet huonekaverini olivat vähintään 3 vuotta minua nuorempia.

Lopuksi toivotamme kaikille lukijoille rauhallista ja hyvää joulua: Season's Greetings!

Nana-tonttu

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.