©Timo Ahjos 29.1.2023 alkaen
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Runsastapahtumainen viikko 5/2023

Aloitin tämän artikkelin kirjoittamisen sunnuntaina 29.1.2023 ja täydennän sitä päivittäin sitä mukaa kun viikko etenee. Viikosta on tulossa harvinaisen runsastapahtumainen. Dokumentoin eri päivien tapahtumat tälle sivulle siten, että tuorein sivu on ylimpänä. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.


Keskiviikko 1.2.2023

Keskiviikon ohjelma koostuu monien erilaisten asioiden edelleentyöstämisestä.

Klo 8: Heräsin vasta tasan kello 8 katonkorjaajien poraamiseen ja hakkaamiseen.Paistoin joka-aamuisen kananmunan, mutta kaurasuurimopuuroa en alkanut keittää, koska se kestää aina tunnin. Sen sijaan söin mysliä kevytmaidon kera. (Alpen "No Added Sugar, Swiss Style Muesli") . Se ei ole yhtä täyttävää kuin kaurasuurimopuuro, joten jäi hiukan nälkäinen tunne.

Klo 9.30: Aamutoimien jälkeen aloitin työskentelyn työhuoneessa pöytätietokoneella. Aluksi tallensin koneelle ja tulostin paperille PRH:n (Patentti ja rekisterihallituksen) lähettämän viestin.  Sen liitteenä oli tuore kaupparekisteriote yhtiöstäni, jonka veroilmoituksen olen jo jättänyt. Laadin siis hiljattain yhtiön tuloveroilmoituksen vuodelta 2022 "Vero.fi: Omavero"- palvelussa. Sen pakollisena liitteenä oli yhtiön tilinpäätös vuodelta 2022. PRH vahvisti tänään saamassani rekisteriotteessa saaneensa yhtiön tilinpäätöksen vuodelta 2022, joten sitä ei tarvitse heille erikseen lähettää. Kätevää!

Klo 10.15: Aloin vimeistellä eilisiltaisen kokouksen pöytäkirjaa ja sen lähettämistä sähköisesti allekirjoitettavaksi Dropbox Sign (entinen Hello Sign) -systeemillä. Se onnistui tällä kertaa ongelmitta. 

Klo 11-12: Mahlzeit eli ruokatunti. Syön vaimon eilen tekemää hyvää kotiruokaa, joka oli yön parvekkeella. 

Klo 12: Koska on kuukauden ensimmäinen päivä, kirjoitin muistiin nettijulkaisujeni kävijälaskureiden lukemat. Ne ovat vain suuntaa antavia lukuja, koska monille sivuilleni pääsee hakukoneella suoraan laskureitten ohitse ja toisaalta omatkin käyntini lisäävät laskurin lukemaa niillä sivuilla, missä sellainen on. Tilasto antaa kuitenkin sivuston ylläpitäjälle arvokasta tietoa siitä, mitkä aiheet ovat kiinnostaneet lukijoita viimeksi kuluneen kuukauden aikana. Laskureita ei ole jokaisella yksittäisellä sivulla vaan yleensä 1 laskuri kunkin sisältöaiheen kansilehdellä, jonka voi ohittaa hakukoneella tai suoralla linkillä. Tammikuussa 2023 sivuillani rekisteröitiin noin 4 tuhatta käyntiä, joista blogeissa noin tuhat ja muilla sivuilla noin 3 tuhatta. Viimeksi mainituista noin puolet rekisteröitiin tv-sarjaa "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe) käsittelevillä sivuillani.  Youtube-videoitani käytiin katsomassa tammikuussa noin 300 kertaa. Youtube-tilini perustamisesta (v. 2008) alkaen videoitani on käyty katsomassa yhteensä 85.865 kertaa. Blogejani on luettu yhteensä noin 206.000 kertaa ja muita sivujani noin 515.000 kertaa.

Klo 13: Aloin katsoa Kiinteistöliiton sivustolta tallennetta eilen 31.1.2023 illalla pidetystä webinaarista "Väestönsuojelu ja väestönsuojat taloyhtiöissä".  Sen järjesti Kiinteistöliitto Uusimaa yhteistyössä Helsingin Pelastusliitto HELPE ry:n kanssa. Aineiston on laatinut turvallisuusasiantuntija Tanja Mannila (Helpe). - Webinaaria ei ollutkaan videona, mutta siellä on aiheesta 30-sivuinen PDF-tiedosto, jonka kävin läpi ja tein siitä 5 sivua omia muistiinpanoja. Lopuksi vastasin Kiinteistöliitto Uusimaan arvostelupyyntöön, jossa kerroin, etten päässyt sitä webinaaria eilen katsomaan, mutta kävin PDF-tiedoston läpi ja se oli mielestäni hyvin laadittu. Jätin sanomatta, että olen todella huolissani oman talomme tilanteesta.

Klo 14.30: Säätiön hallituksen sähköisiä allekirjoituksia odotellessa aloi katsoa "Lemmen viemän" jaksoa 3971, joka esitettiin Saksassa televisiossa toissapäivänä maanantaina. Sen verran olen siis ajasta jäljessä. Jokainen jakso kestää 49 minuuttia, mutta minulta menee sen katsomiseen enemmän aikaa, koska kirjoitan samalla noin yhden sivun muistiinpanoja juonesta ja erityisen kiinnostavista saksalaisista sanoista ja sanonnoista. Nykyisin ymmärrän jo lähes kaiken ilman sanakirjaa. - Tällä kertaa jouduin katsomaan sanakirjasta yhden, lääkärin käyttämän sanan: die Schonkost = (erikois)ruokavalio, dieetti. Verbin "schonen" merkityksen olen ehkä joskus tiennyt, mutta sittemmin unohtanut. Se tarkoittaa: 1) säästää, esim. silmiään = seine Augen Schonen, 2) sääliä, armahtaa, tuntea sääliä/armoa jotakuta kohtaan.

Klo 16: Nyt teen ulkona puolen tunnin kävelylenkin. - Vein lähtiessäni joulukoristelaatikon kellariin odottamaan seuraavaa joulua.

Klo 17: Palasin ulkoa kotiin ja täydensin edellä olevia rivejä. Posti oli tuonut (vasta nyt) Hypo-pankin joulukuun tiliotteen. Siinä on tulostuspäivänä 27.1.2023.  - Lopetan työskentelyn keskiviikon osalta tähän, mutta vastaan vielä saamiini viesteihin, jos sellaisia on tullut.


Tiistai 31.1.2023:

Tiistain tärkein tapahtuma on perustamani säätiön hallituksen vuosikokous, joka alkaa klo 18. Muun ajan valmistaudun siihen eri tavoin.

Klo 6.35: Heräsin. Söin eilen tekemäni kaurasuurimopuuron, joka oli yön parvekkeella. Paistoin ja söin yhden kananmunan. Siinä nykyinen aamuateriani - ei siis mtään kahvia tai muuta. Vähän myöhemmin syön omenan puolikkaan. Ulkolämpötila 0 astetta, ei sada. Katsoin sähköpostin: Pentti Baltimoresta on kirjoittanut. Gmail oli ohjannut roskapostikansioon pitkän viestin, missä joku väitti tunkeutuneensa kaikkiin sähköpostilaatikoihini ja syöttäneensä niihin Trojan hevosen. Hän vaati maksua (960 USD bitcoineina) sen poistamisesta. Luen myöhemmin pitkän viestin tarkemmin.

Klo 7.30: Aamutoimet.
Klo 8.20: Menen takaisin nukkumaan, nyt peseytyneenä ja päivävaatteisiin pukeutuneena, päiväpeiton päälle. Ehkä katson sängyssä puhelimella uutistapahtumat ja tuoreet kirjoitukset seuraamistani keskusteluryhmistä. (Tätä kirjoitin ruokapöydällä Chromebookilla.) 

Klo 11 -12: Mahlzeit eli ruokatunti. Olin nukahtanut heti sängyn päälle mentyäni puhelinta katsomatta. Aurinko paistoi suoraan sänkyyni, mutta minua se ei häirinnyt, kun pidin pääni tyynyn alla. Minuuttia vaille 11 heräsin. Söin mikrossa lämmitettynä parvekkeelta vaimoni pari päivää sitten tekemää kotiruokaa. Sen jälkeen tiskasin parvekkeella olleen kattilan ja toin paistinpannun sisään myöhemmin tiskattavaksi. Tietääkseni paistinpannun pinnoite ei tykkää nopeista lämpötilan muutoksista. Lopuksi join pienen kupin luomu-murokahvia. Yleensä juon kahvia vain yhden pienen kupillisen päivässä, mutta tällainen iltakokouspäivä voi olla poikkeus, jos kaipaan kokoukseen piristettä. Nyt on vuorossa ruokalepo sängyn päällä klo 12 saakka.

Klo 12 alkaen: Otan esille illan kokousta varten laatimani aineiston paperitulosteina. Luen ne huolellisesti läpi ja merkitsen lyijykynällä kohdat, joita pitää täsmentää tai korjata. Olen lähettänyt koko aineiston sähköpostin liitteenä hallituksen jäsenille jo 9.1.2023. Siihen sisältyi myös luonnos tämäniltaisen kokouksen pöytäkirjaksi, jonka ansiosta kokouksen muodollisuudet saadaan nopeasti käsitellyiksi. Kokous pidetään etänä Skypen äänipuheluna. Toimintakertomus, tilinpäätös ja pöytäkirja allekirjoitetaan sähköisesti.

Klo 13.30: Kävin läpi illan kokouksessa käsiteltävän aineiston ja tein luettelon korjattavista kohdista. Teen tässä välissä noin puolen tunnin pituisen kävelyn ulkona.

Klo 14.40: Happihyppy tehtynä. Aloitan illan kokousaineiston täydentämisen pöytätietokoneella. Laadin säätiön kaikki asiakirjat Googlen tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla Drive.google.comiin kansioon, jonka lukuoikeus on säätiön hallituksen jäsenillä ja varajäsenellä. Sieltä sitten lataan niitä pdf-muotoisina pöytäkoneen kiintolevylle, josta lähetän niitä hallituksen jäsenille sähköpostin liitteinä. Tänään on tarpeellista lähettää vain yhden liitteen korjattu versio.

Klo 16: Kaikki dokumentit ovat nyt valmiina illan kokousta varten. Yhden korjatun liitteen lähetin hallituksen jäsenille. Siinä on eilisen euribor-koron arvo, joka julkaistiin vasta tänään. Nyt vain odottelen pari tuntia kokouksen alkua ja toivon yhteyksien sitten toimivan. Tein oman puhelimeni Skype-äänitestin. Android oli poistanut Skypen oikeuden käyttää mikrofonia, kun en ole sitä pitkään aikaan käyttänyt. Mutta nyt se taas toimii. Oli myös tarpeen juoda kuppi kahvia parin pienen P├ągen-kanelikorvapuustin kera. 

Klo 18: T.Ahjoksen säätiön hallituksen vuosikokous alkaa etäkokouksena (Skype- äänipuheluna). Hallituksessa on kolme jäsentä, joista vain minä asun Helsingissä. Yksi hallituksen jäsen asuu Hangossa ja toinen Santa Fe:ssä USA:ssa. Kokouksessa ei ole tänään muuta erityistä kuin että USA:ssa asuva hallituksen jäsen on jo monta vuotta sitten ilmoittanut, että saavutettuaan tietyn iän hän ei ole enää käytettävissä. Hänen tilalleen olen valinnut tasan 30 vuotta nuoremman henkilön. Säätiön tarkoituksena on sääntöjensä mukaan jatkaa perustajansa elämäntyötä tuottamalla ja jakamalla kiinnostuneille lukijoille eri aiheista historiallista, kansanvalistuksellista ja kansanterveydellistä informaatiota, pääasiassa suomen kielellä ja sähköisessä muodossa. Julkaisujen aakkosellinen hakemisto avautuu osoitteesta http://ahjos.net/x

Klo 20: Säätiön hallituksen vuosikokous sujui ongelmitta. Odottelen vielä muiden päätöstä hallituksen kokouspalkkioista. Se on asia, josta päättämiseen olen jäävi osallistumaan, koska säätiö toimii minun lahjoittamilla rahoilla. Lähetin juuri toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen hallituksen jäsenille sähköisesti allekirjoitettavaksi Dropbox Sign (entinen Hello Sign) -systeemillä. Sillä voi allekirjoituttaa maksutta kolme asiakirjaa kuukaudessa. Jokainen allekirjoittaa sen omassa sähköpostissaan ja lopuksi jokainen allekirjoittaja saa kyseisestä asiakirjasta pdf-muotoisen kopion, jonka jokaisen sivun alareunaan on lisätty pitkä tunniste ja loppuun lisäsivu, josta näkee, milloin asiakirjaa on katsottu tai allekirjoitettu (nimi, sähköpostiosoite, IP-tunnus).

Maanantai 30.1.2023:

Klo 6: Söin aiemmin keitetyn kananmunan. Aloin keittää kaurapuuroa (4 desilitraan kiehuvaa Valio Kiehu -maitoa lisäsin 1 dl kaurasuurimoita ja 1 dl vettä, keitän 40 min miedolla lämmöllä, jonka jälkeen laitan sen kannen alle hautumaan vähintään 10 minuutiksi). Avasin WiFi:n ja Chromebookin. Katsoin Supersään ja ulos ikkunasta: +2 astetta, sataa vettä koko aamupäivän ja taas illalla. Katsoin älypuhelimeen tulleet ilmoitukset. Henkilökohtaista sähköpostia ei ollut. Korjasin Kurt Ristniemen huomauttaman kielivirheen ja ilmoitin korjanneeni sen.

Klo 6.40: Jatkan Ilkka Koppelomäen verkkokurssia "Mielenhallinnan voima".
Ilkka Koppelomäki on 41-vuotias "itsensä johtamisen valmentaja". Hän julkaisee lähes päivittäin somessa kuulumisiaan ja pitää viikottain pidempiä puheita eri ryhmille. Sen lisäksi hän tarjoaa 47 euron kuukausimaksun maksaneille "jäsenille" mahdollisuuden  käydä aiemmin laatimiaan verkkokursseja. Minä olen käynyt niistä aiemmin kaksi ja nyt on menossa verkkokurssi "Mielenhallinnan voima". Tänään on vuorossa oppitunti 33/65. Katson sitä puhelimella Kajabi-sovelluksella, joka pitää kirjaa siitä, mitä olen jo käynyt läpi. Samaan aikaan teen muistiinpanoja Drive.google.comiin kannettavalla Chromebook-tietokoneella. Työpöytänä on ruokapöytä.

Klo 7.10: Syön puolet aamupuurosta kevytmaidon kanssa, "voisilmänä" Beceliä. Puolet puurosta vien parvekkeelle ja syön sen huomenna. Jatkan sitten Ilkka Koppelomäen verkkokurssia "Mielenhallinnan voima".

Klo 8: Ilkan luento päättyi. Minulla vuorossa aamutoimet.

Klo 8.30: Alan tutkia, löydänkö vielä Chromebook-tietokoneestani Googlen lähettämän 31.1.2023 saakka voimassa olleen tarjouksen saada 100 Gt tallennustilaa maksutta vuoden ajaksi. - Löysin tarjouksen, mutta sen voimassaoloaikaa oli pidennetty vuodella! Nyt tarjous on voimassa helmikuun 1. päivään 2024. Siispä en lunasta sitä vielä, vaan vasta sitten kun tarvitsen lisätilaa. - Tämän jälkeen alan katsella someen tullutta tuoretta sisältöä.

Klo 9.30: Edellä mainitulta Ilkka Koppelomäeltä ilmestyi marraskuussa 2022 tämä kirja: Saa mita haluat: Nuoren kirja . Hän piti sen lukijoille 6.12.2022 "miniworkshopin", jonka tallenteen luvattiin olevan katsottavissa vain 60 päivää eli tämän viikon loppuun. Ostin tuon kirjan nuorelle henkilölle joululahjaksi. Luin sen itsekin ennen joulua ja olin kiinnostunut näkemään myös tuon tallenteen, jonka pituus on noin 2 tuntia 15 minuuttia. Katsoin siitä tässä vaiheessa puolet tallentaen siitä samalla itselleni kopion. 

Klo 11: Mahlzeit eli ruokatunti. Söin vaimoni edellisinä päivinä tekemää herkullista ja terveellistä kotiruokaa mikrossa lämmitettynä. Ruokatunnin päättyessä otan työhuoneeseen pöytätietokoneen ääreen mukaani päivän ensimmäisen ja luultavasti ainoan kupillisen kahvia - tieysti maukasta luomu-murukahvia.

Klo 12: Katson ja tallennan edellä mainitun miniworkshopin loppuosan.

Klo 14: Miniworkshop-tallenne on nyt katsottuna ja kopioituna.  Lepään hetken aikaa ja katson sitten tv-sarjasta "Lemmen viemää" (Sturm der Liebe) jakson 3970. Se esitettiin Saksassa televisiossa viime torstaina. Yleensä sarjaa esitetään siellä jokaisena arkipäivänä, mutta viime perjantaina sarjaa ei esitetty käsipallon maailmanmestaruusottelun Saksa-Egypti vuoksi, joten pääsen nyt taas ajan tasalle. Sarja on siellä valtiontelevision ykköskanavan (Das Erste) ohjelmistoa ja joutuu usein väistymään esimerkiksi juuri urheilukilpailujen vuoksi. Katson sarjaa netin kautta sen kotisivustolta saksankielisin tekstein.  Siellä ne ovat katsottavissa 3 kuukauden ajan televisioesityksestä. Teen jokaisesta jaksosta noin yhden sivun pituiset muistiinpanot, niin osaan vastata suomalaisilla keskustelufoorumeilla esitettyihin kysymyksiin. Kirjoitan samalla muistiin saksankielisiä sanontoja, jotka haluaisin muistaa. Suomessa nuo jaksot esitetään joskus toukokuussa (televiossa Mtv-AVA, netissä MTV.fi ja CMore).

Klo 15.35: Harkitsen puolen tunnin kävelyä ulkona.

Klo 16.40: Happihyppy tehtynä ja pieni ateria syötynä valmistaudun klo 17 alkavaan Ilkan ohjaamaan reaaliaikaiseen Zoom-istuntoon, joka koskee kuukausisuunnitelman laadintaa helmikuulle. Olen tehnyt sellaisen kuukausittain jo keväästä 2021 alkaen Ilkan kirjallisten ohjeiden ja videoiden mukaan, mutta ajattelin nyt yhden kerran katsoa, miten se sujuu ohjattuna ryhmätyönä. 

Klo 17-19: Edellä mainittu Zoom-istunto, jossa jokainen osanottaja laatii Ilkka Koppelomäen ohjaamana itselleen kuukausisuunnitelman helmikuulle. Venyi 40 minuuttia yli ajan.

Klo 19-21: Ilkan luento tavoitteiden mukaiseksi kasvamisesta.  Erinomaista sisältöä!

Olipa rankka päivä!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter