©Timo Ahjos 25.10.2023
KESKENERÄINEN LUONNOS
Artikkeli on kopioitu blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Vuoden vaiva vähäisestä vahingosta

Matkailuautoani kolhittiin Bilteman pysäköintialueella 1.11.2022. Nyt siitä on kulunut jo melkein vuosi eikä autoani ole vielä saatu korjatuksi, vaikka korjaus tilattiin heti samana päivänä. Kerron tässä artikkelissa täsmällisesti tämän prosessin eri vaiheet.
1.11.2022: Bilteman pysäköintialueella Helsingissä

Olin vaimoni kanssa noutamassa Bilteman Helsingin myymälästä netin kautta tekemiäni ostoksia. Pysäköimme noutoasiakkaille varattuun rutuun valkoisen Volvo-henkilöauton vasemmalla puolelle. Siinä vielä istuessamme kuuluu kova pamaus. Viereinen auto oli lähtenyt liikkeelle peruuttaen ja samalla kääntäen niin, että sen auton vasen etukulma raapi puoli-integroidun matkailuautoni asunto-osaa parin metrin matkalta.

Heti tapahtuneen jälkeen viereisen auton kuljettaja myönsi syyllisyytensä ja antoi ajokorttinsa valokuvattavaksi. Soitin omaan vakuutusyhtiööni, josta neuvottiin, että koska vastapuoli tiedetään ja hän myöntää syyllisyytensä, minun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta. Sitten soitin toisen osapuolen vakuutusyhtiöön, joka oli IF. Kysyin neuvoa, pitääkö minun viedä autoni jonnekin vahinkotarkastukseen ennen sen korjausta. He ehdottivat ensin yhtä Malmilla toimivaa kaikkien automerkkien yleiskorjaamoa. Mutta kun kerroin, että kaikki vauriot ovat Bürstner-merkkisen matkailuauton asunto-osan korissa, he suostuivat siihen, että saan viedä sen valtuutettuun Bürstner-huoltoon, joka pystyy tilaamaan tarvittavat varaosat Saksasta Bürstnerin tietojärjestelmää käyttäen.

1.11.2022: Matkailuautokorjaamossa Klaukkalassa

Soitin sieltä Bilteman pihasta em. korjaamoon ja sain luvan tulla heti Klaukkalaan näyttämään autoni vaurioita. Firman pomo tarkasti ja kuvasi vauriot todeten niistä seuraavaa: Asunto-osan oven etupuolell seinään tulleet raapimisjäljet korjataan maalaamalla. Asunto-osan ovi pitää vaihtaa uuteen. Samoin pitää vaihtaa takapyörän kohdalla oleva muovinen kotelo sekä lähes koko asunto-osan pituinen muovinen "helmapelti". Hän selvitti tarvittavien osien täsmälliset koodit Bürstnerin saksalaisesta tietojärjestelmästä ja lupasi tilata ne heti kun vakuutusyhtiö on hyväksynyt korjaussuunnitelman.

5.11.2022: Vakuutusyhtiö ilmoitti korvaavansa vahingon

Sain IF-vakuutusyhtiöltä kirjeen, jossa ilmoitettiin, että he korvaavat vahingon. Siinä suositeltiin muutamia matkailuautokorjaamoja Espoossa. Vastasin siihen kertomalla, että vahingot on jo tarkastettu ja täsmällinen varaosatilaus valmisteltu valtuutetussa Bürstner-huollossa Vantaalla Klaukkalassa. He vastasivat, että olin saanut vakiokirjeen, mutta ehdottamani korjaamo käy heille yhtä hyvin.

... Odottelua ...
pvm

pvm
Tapahtuma


JATKUU ...
Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

Free Website Counter
Free Website Counter