©Timo Ahjos 20.2.- 26.2.2023
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 8/2023

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 8, joka alkoi maanantaista 20.2. ja päättyi sunnuntaihin 26.2.2023.

Maanantai 20.2.2023:


Klo 5.02 alkaen: AAMU
Herättyäni aloin heti keittää kaurasuurimopuuroa, koska sen valmistuminen kestää tunnin.

Klo 6.30 alkaen: AAMUPÄIVÄ
Pitkästä aikaa pakkasta noin 7-10 astetta. Kaupunki on jo aurannut lähikadut huolellisesti, siis sekä ajoradat, jalkakäytävät ja pyörätiet niin, että ei ole tonteilta ajamista estäviä lumivalleja. Käytin koko aamupäivän eilen saamani autokameran opiskeluun. Ensin tutkin, mitä siitä kerrotaan valmistajan sivustolla www.blow.pl . Siellä on pelkästään puolankielistä aineistoa. Suomensimme sitä vaimoni kanssa kumpikin omalla laitteellaan Googlen kääntäjällä. Tallensin sitä kameraa koskevan sivun omalle koneelle ja drive.google.comiin sekä alkuperäiskielellä että Googlen suomentamana. Kameran mukana tuli muutaman sivun pituinen käyttöohje, jossa A4-kokoisen sivun teksti on painettu suunnilleen A7-kokoon. Se on sekä puolaksi että englanniksi. Tosin jotkut sanat ovat vain puolaksi.  En pysty lukemaan sitä tekstiä ilman suurennuslasia.  Skannasin sen, mutta siitäkin sitä oli vaikea lukea. Lopuksi kirjoitin koko englanninkielisen ohjeen tekstitiedostona, annoin Googlen suomentaa sen ja yritin tulostaa sen A4-kokoisena. Tulostus ei toiminut. Testisivun tulostus onnistui, mutta kun yritin tulostaa omat teksitiedostoni, tuli ilmoitus, että tulostimen määritystä pitää korjata. Edellisen tulostuksen jälkeen koneeseen oli tullut Windowsin päivitys. 

Klo 11 -12: RUOKATUNTI - TULOSTINONGELMA RATKESI
Söin vaimoni laittaman herkullisen ja terveellisen aterian. Kävin vasta sen jälkeen aamupesulla ja petasin sängyn. Aloin heti sen jälkeen selvittää tulostusongelmaa, joka onneksi ratkesi ja sain laatimani uuden autokameran suomenkielisen käyttöhjetiedoston tulostetuksi paperille. Vika oli siinä, että tulostuksen määrittelyissä oli jotenkin mennyt päälle asetus, että tulostetaan paperin molemmille puolille. Kun tulostettava teksti mahtui hyvin yhdelle sivulle, ei tulostunut mitään. Kun korjasin asetukseksi, että tulostetaan vain yksipuolisesti, tulostus alkoi toimia normaalisti. 

Klo 12.30 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Alan tehdä omistamani osakeyhtiön taloushallinnollisia töitä.

Klo 14 -16:  WEBINAAREJA
MAANMITTAUSLAITOS: Yritin ensin katsoa Kiinteistöliiton sivustolta tallenteena Maanmittauslaitoksen pitämän webinaarin "Huoneistotietojärjestelmään siirtyminen käytännössä". Olin ilmoittautunut siihen ja ajattelin osallistua jo silloin, kun se pidettiin, mutta en päässyt sisään. Se luvattu tallenne ei ollut vieläkään katsottavissa, vaikka sen piti tulla sinne muistaakseni viime viikolla ellei jo edellisellä. Hämärästi muistan antaneeni kielteistä palautetta jostakin Maanmittauslaitoksen aiemmastakin webinaarista.

NORDEA: Sitten katsoin tallenteen Nordean webinaarista "Petosten anatomia - näin meitä huijataan". Se oli mielestäni hyvä sekä sisältönsä että teknisen toteutuksensa puolesta. Lopussa sanottiin, että sitä linkkiä saa jakaa, joten jos joku ilmoittaa minulle olevansa siitä kiinnostunut, voin sen lähettää. Videon pituus on 60 minuuttia.

Klo 21.30: ILTA
Edellä kuvatun päiväohjelman jälkeen aivoni olivat niin väsyneet, että nukuin muutaman tunnin sängyn päällä ja pian tämän jälkeen menen sänkyyn nukkumaan. Vaikka olen karsinut elämästäni esim. television katselun kokonaan pois ja mitään Netflixiä tms. en ole tilannut, ruudun ääressä työskentelyä vaativia tehtäviä on ToDo-listallani enemmän kuin jaksan tehdä. Monia hyviä verkkokursseja ja webinaareja on pakko jättää katsomatta.  

Klo 22-24: MYÖHÄISILTA
Aloin kuitenkin kirjoittaa yhtä blogiartikkelia. Se ei tullut vielä valmiiksi.


Tiistai 21.2.2023:


Klo 5.17: Heräsin ensimmäisen kerran. Luin Pentiltä Baltimoresta saamani sähköpostiviestin. Jatkoin sitten asioiden ajattelemista sängyssä ja nukahdinkin uudelleen.

Klo 8.30: Heräsin toisen kerran. Pyörryttävä olo. Ilmeisesti tein eilen liian paljon asioita tietokoneen ääressä aamuvarhaisesta puoleen yöhön, käymättä ollenkaan ulkona. Söin eilisen kaurasuurimopuuron ja paistoin kananmunan. Suoritin tavanomaiset aamutoimet. Katsoin some-uutiset. Kävin lyhyesti parvekkeella hengittämäsä pakkasilmaa. Jatkoin asioiden ajattelua sängyn päällä loikoillen. 
 
Klo 11-12.55: RUOKATUNTI - VENÄJÄN PRESIDENTIN PUHE
Vaimoni eilen ostamia ja paistamia muikkuja keitetyn perunan kera. Herkullista! Lounaspuheen piti presidntti Putin.   Katsoin sitä vuorotellen sivustojen IL.fi ja IS.fi kautta. Valitettavasti en ymmärrä venäjää eikä simultaanitulkkausta ollut kummallakaan kanavalla. Iltalehden videokuva tuli luotettavasti ilman katkoja, mutta suomenkielinen teksti ei ollut puheen käännöstä vaan selostusta, joka kritisoi ja kyseenalaisti puhujan sanomisia. Iltasanomien välittämä video katkesi monta kertaa, mutta siellä suomenkielinen teksti kertoi, mitä puhuja sanoi. Siitä päätellen se oli loistava puhe! Yleisön ilmeitä ja reaktioita oli mielenkiintoista seurata. Iltalehti antoi siitä väärän kuvan. Ei siellä monikaan nukkunut.  Tietysti kahden tunnin istuminen paikallaan käy voimille, mutta kuulijoiden oloa varmasti helpotti, että koko sali nousi välillä seisomaan. Melkein lopussa hän sanoi,  että Venäjän eri kansat taistelevat nyt yhdessä isänmaan puolesta, vaikka he rukoilevatkin eri kielillä taistelujen keskellä. - Klo 12.51 Putin kiitti ja lopetti, kuunneltiin Venäjän kansallislaulu soitettuna ja yleisö alkoi poistua.
 
Klo 13-16: YHTIÖN TALOUSHALLINTOA
Tein omistamani osakeyhtiön taloushallinnollisia töitä.

Klo 16: Uuden blogiartikkelin kirjoittamisen jatkamista. Se ei tullut vielä valmiiksi.


Keskiviikko 22.2.2023:


Klo 6.59: AAMU
Kun heräsin, maailma pyöri silmissä, varsinkin istumaan nousun jälkeen. Kävelin  vessaan niin, että otin jatkuvasti tukea jostakin kalusteesta tai seinästä, etten olisi kaatunut. Keitin puuron ja suoritin tavanomaiset aamutoimet, varoen koko ajan kaatumasta. Lopuksi menin takaisin nukkumaan.

Klo 9-11: AAMUPÄIVÄ
Tein omistamalleni yhtiölle 12 kk määräaikaistalletuksen Nordeassa. Yritin sitä jo eilen kaksikin kertaa, mutta kummallakin kerralla ihan viimeisessä vaiheessa tuli ilmoitus, jonka mukaan jotakin meni pieleen. "Yritä myöhemmin uudelleen!" Korkotarjous oli aika huono, vain 1,8%. Marraskuussa Hypo tarjosi 12 kk määräaikaistalletukselle 1,9% ja Nordea 1,5%. Sen jälkeen EKP on nostanut ohjauskorkoja 2 x 0,5% ja 12 kk Euribor on noussut 0,741% (2,837% -> 3,578%). Hypon korkotarjous 12 kk talletukselle on nyt 2,3%, mutta siellä vaaditaan nykyisin yrityksiltä, että määräaikaistalletuksen määrän pitää olla vähintään 100.000 euroa. Niin suurta summaa yhtöni ei ollut tallettamassa.

Klo 10-11: DIAGNOOSI
Vaimoni, joka ei ole lääkäri, mutta kuitenkin toisen alan lisensiaatti, selitti vaivojeni johtuvan vaeltajahermosta. Sen latinankielinen nimi on vagus-hermo ja suomeksi sitä kutsutaan myös kiertäjähermoksi. Se kulkee aivoista niskan kautta sydämeen ja edelleen mahaan. Viime aikoina olen työskennellyt tietokoneella tai älypuhelimella aamuvarhaisesta väsymykseen saakka - joskus puoleen yöhön tai sitäkin myöhempään. Olen pitänyt vain mahdollisimman lyhyet tauot käymättä ulkona moneen päivään. Sen loogisena seurauksena minulla on nyt ollut lieviä oireita vagus-hermon koko pituudella eli: hyvin lievää päänsärkyä, voimakasta huimausta, lihaskipua oikeassa olkapäässä, kohonnut verenpaine lääkityksestä huolimatta ja vatsassa hyvin lievä ikäänkuin oksentamista edeltävä pahoinvointi.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Käydessäni S-marketissa ostan jääkaappiin muutaman valmisruoka-annoksen sellaisten päivien varalle, jolloin vaimoni ei ole tehnyt ruokaa klo 11:ksi. Ne annokset syön sitten viimeistään pakkaukseen merkittynä viimeisenä käyttöpäivänä, jota kutsumme eräpäiväksi. Tänään erääntyi Saarioisen "Häränmurekepihvi ja kermaiset kasvikset". Se on valmisruoista suosikkini, jossa on proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa sopivassa suhteessa ja se on hyvän makuinen täydellinen ateria.

Klo 12-15: VAELTAJAHERMON RAUHOITTELUA
Googlasin ensin, mitä vaeltaja- eli vagus-hermosta kerrotaan. Sen rauhoittamiseksi jollakin sivustolla neuvottiin kaksi hyvää keinoa: 
1) Hengitysharjoitus: Hengitä syvään sisään laskien samalla kahteen ja sitten hitaasti ulos laskien neljään. Oletan, että sisäänhengitys tapahtuu nenän kautta ja uloshengitys suun kautta.
2) Katso jonnekin kauemmas. Siis välillä katse pois tietokoneen tai älypuhelimen näytöltä. 

Aloin kuitenkin kirjoittaa tätä tekstiä ihan aamun kuvauksesta alkaen, mutta siten, että loikoilen päiväpeiton päällä moottorisängyllä, jonka pääpuoli on nostettuna selkänojaksi. Sänkyni on seinäkkeillä suojatussa loosissa olohuoneen ison ikkunan lähellä. Kun tätä kirjoittaessani irroitan katseen hetkeksi sylissäni olevasta Chromebookista, jolla tätä kirjoitan, ja katson vasemmalle, näen auringon paistavan pilvettömällä taivaalla ja sen alapuolella talomme vieressä ja lähikatujen varrella kasvavat puut, joissa on nyt kaunis lumipeite.

Klo 15-19: TIETOTEKNIIKKAA
Yritin päivittää sivustoani ahjos.net/nato käyttäen sitä ohjelmaa, jonka ostin tähän Chromebookiin auto- ja sairaalakäyttöä varten, mutta sepä ei nyt onnistukaan. Hyvä opetus sekin! Minulla pitäisi olla käytettävissä sivuston ahjos.net-palvelimen tiedot, jotka ovat vain työhuoneen pöytäkoneessa. Ne ovat kyllä myös Googlen pilvipalvelimella, mutta salatussa PDF-tiedostossa, jollaista Chromebook ei osaa avata. - Löysin sittenkin vielä salaisen kätkön, minne olin tallentanut tarvittavat kirjautumistiedot. Sain tuolla ohjelmalla oman web-sivustoni esille ylimmällä kansiohierarkian tasolla, mutta en saa esille alikansioita ja niissä olevia tiedostoja. Vaikka mitä yritin, aina se käski joko korjata FTP- tai palomuuriasetuksia. Tutkin kaikkea mahdollista, mutta en löytänyt ratkaisua.

Edelliseen pettyneenä etsin Googlen kaupasta jotakin muuta Chromebookissa toimivaa FTP-ohjelmaa. Löysin ohjelman nimeltään FTP Client With Drive. Kokeilin sitä ja sain sen heti toimimaan. Annoin sille jo julkisesti 5 tähteä ja kirjoitin arvostelunani, että se on Chromebookissani ensimmäinen FTP-ohjelma, jonka olen saanut toimimaan ilman ongelmia.


Torstai 23.2.2023:


Klo 6.10 alkaen: AAMU 
Pian heräämiseni jälkeen avasin tietokoneen ja katsoin Nordean lähettämän asiakirjan, josta olin saanut myöhään illalla ilmoituksen sähköpostiviestinä. Se oli eilen tekemäni 12 kk määräaikaistalletuksen tilisopimus kaikkine liitteineen. Se on muuten OK, mutta siinä on minut merkitty tilin omistajaksi vaikka tein sen omistamani yhtiön puolesta. Talletettu summa veloitettiin yhtiön käyttötililtä, jolle se myös palautetaan korkoineen 12 kk kuluttua. Laadin tätä koskevan viestin ja yritin lähetttää sen Nordeaan, mutta varkkopankissa ei näköjään ole enää sellaista viestin lähetysmahdollisuutta, vaan vain chat, joka täytyy aloittaa robotin kanssa. Kun avasin chatin, robotti ilmoitti ensin, että hän on siellä yksin. Päätin odottaa kello kahdeksaan, jolloin asiakaspalveluun tulee ihmisiäkin. Sillä välin lämmitin eilisen puuron ja paistoin kananmunan.

Klo 8: VIESTI NORDEALLE
Avasin uudelleen Nordean verkkopankin aikomuksena saada chat-robotin välityksellä yhteys johonkin virkailijaan, mutta yllättäen löysinkin näytön oikeasta reunasta linkin, joka avasi viestin lähetyssivun. Kopioin omaan tiedostooni kirjoittamani tekstin siihen ja se lähti klo 8:04. Viesti tallentui samaan historiaan kuin aiemmat viestittelyt ja chat-keskustelut. Viestisivulla oli lupaus, että niihin vastataan 3 arkipäivän kuluessa, mutta eihän tällä asialla ole kiirettä. 

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Heräsin taas pari minuttia vaille 11, kuten monta kertaa aiemminkin. Ateriana oli vaimoni edellisinä päivinä valmistamia ruokia, jotka ovat näillä pakkasilla säilyneet hyvin parvekkeella. Siellä on kylmempää kuin jääkaapissa, mutta ei niin kylmää kuin pakastimessa. Parvekelasitus suojaa ruokia ulkopuolisilta ruokavierailta, joille on erillinen tarjoilu lasin toisella puolella.

Klo 12-15: VIESTIEN VAIHTOA ja PYYKIN PESUA
Vastailin saamiini viesteihin ja täydensin Nordealle aamulla verkkopankissa lähettämääni viestiä. Nordean verkkopankissa ilmoitettiin, että joillakin asiakkailla on sisään kirjautumisessa ongelma, joka johtuu F-Securen VPN-ohjelmasta. Minä käytän McAfeen VPN-ohjelmaa, jossa ei ollut mitään ongelmaa.
  
Pesin myös kotikoneellisen omia alusvaatteitani ja pyjaman. Bakteerien vuoksi ne pitää lukemani mukaan pestä 60 asteen lämpötilassa, mutta alushousujen ja pyjaman housujen kuminauhoille se on liian korkea lämpötila. Minulla on muutamien alushousujen kuminauha venynyt niin, että alushousut ovat ulkona pudonneet vyötäröltä päällyshousujen sisällä. Se on aika epämiellyttävää, vaikka se ei onneksi näy ulospäin.

Klo 15: NATO-SIVUNI PÄIVITYS
Päivitin sivun www.ahjos.net/nato/ ihan tuoreesta Helsingin Sanomien verkkolehdestä lainaamillani tiedoilla, koskien asian eduskuntakäsittelyn aikataulua.

Klo 1530 alkaen: Valmistautumista saunaan lähtöön. Saunavuoromme alkaa klo 17.

Klo 18-23: ILTA
Saunan jälkeen olin hirveän väsynyt ja menin täysissä vaatteissa sängyn päiväpeiton päälle nukkumaan. Klo 23 heräsin, söin iltapalaa (ruisleipää lauantaimakkaran ja mustaherukkamehun kanssa), pukeuduin pyjamaan ja menin nukkumaan.


Perjantai 24.2.2023:


Klo 7.30: AAMU
Heräsin niin nälkäisenä, etten viitsinyt keittää kaurasuurimopuuroa, koska sen valmistuminen kestää  tunnin. Sen sijaan paistoin kananmunan ja söin mysliä (Alpen, "No Sugar Added, Swiss style muesli"). Kun senkin jälkeen oli vielä nälkä ja tunsin itseni väsyneeksi, pyysin vaimoni kauraleivästä yhden siivun ja söin sen kahvin kanssa.

Klo 8-11: AAMUPÄIVÄ
Vastasin säätiön tilintarkastajan lähettämään viestiin ja valitsin tapaamisemme ajankohdaksi yhden hänelle sopivista ajoista.  Kolme Lemmen viemän suomalaista katsojaa lähetti minulle sarjan tuoreinta juonta koskevia kysymyksiä. Olin kertonut omassa Google- keskusteluryhmässäni "lemppari", että saksalaisessa Facebook-ryhmässä keskustellaan parhaillaan siitä, kuinka sokeutunut roolihahmo Shirin on saanut näkönsä takaisin. Se jakso näytetään Saksassa televisiossa vasta tänään iltapäivällä, mutta Das Erste -kanavan mediateekistä se on ollut netin kautta katsottavissa jo eilisillasta alkaen. Minun täytyy katsoa se tänään, että osaan vastata minulle esitettyihin kysymyksiin. Suomessa se jakso esitetään vasta joskus kesäkuussa.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!

Klo 12-14.30: LEMMEN VIEMÄÄ (Sturm der Liebe)
Yleensä katson sarjaa vasta illemmalla, mutta sain aamulla kolmelta Google-ryhmäni jäseneltä kysymyksiä, joihin en osannut vastata ennen kuin katsoin jakson 3985. Se esitetään Saksassa televisiossa vasta runsas 2 tuntia sen jälkeen, kun katsoin sen sarjan sivustolta netin kautta. Siinä sokeutuneelle nuorelle naiselle tehtiin sarveiskalvon siirto molempiin silmiin. Suomessakin esitetyissä jaksoissa hän on jo sokeutunut, joten suomalaisia katsojia kiinnostaa tietää, saako hän näkönsä takaisin, vaikka tuo äsken katsomani jakso esitetään Suomessa vasta joskus kesäkuussa. Katsoin sanakirjasta kolme sanaa, jotka oli kyllä helppo arvata asiayhteydestä:
anhängen: ripustaa, liittää, pistää jonkun syyksi, yms (hängt an, hing an, hat angehangen)
reiben hangata, hieroa, ym. (reibt, rieb, hat gerieben). Silmälääkäri kielsi potilasta hieromasta silmiään. 
plädieren: (oikeudessa) pitää puolustuspuhe
Lisäksi kirjoitin muistiin seuraavat sanonnat:
Ich gehe jetzt auf mein Date: Menen nyt treffeilleni.
Heißt im Klartext?: Selvin sanoin sanottuna?

Klo 14.40 - 16.30: NETTIKESKUSTELUJA ja SVISION.NET-viikkopäivitys
Keskustelin omassa Google-ryhmässäni ja erään Facebook-kaverini aikajanalla ajankohtaisista aiheista. Sitten viimeistelin ja julkaisin sivustoni svision.net viikkopäivityksen. Sillä sivustolla 30.000 rekisteröidyn vierailun raja ylittyy melko varmasti vielä tämän illan aikana. Perustin sen joulukuussa 2020.

Klo 18: UUSI ELÄMÄNTAPA
Suljin työhuoneen pöytätietokoneen ja päätin kokeilla tästä lähtien uudenlaista elämäntapaa, jossa:
- Käytän pöytätietokonetta vain klo 6-18 välisenä aikana. 
- Sen jälkeen vain ajattelen asioita ja teen päiväkohtaiset merkinnät älypuhelimella Ilkka Koppelomäen suunnittelemalle viikkosuunnitelmalomakkeelle. Siihen kirjoitan hyvin lyhyesti päivän onnistumiset (1-3 kpl) ja sen, mistä olen silloin kiitollinen. Nuo merkinnät tehdään vain otsikkoina ilman selityksiä.  
- Tilanteesta riippuen ehkä keitän aamupuuron jo illalla ja laitan sen yöksi parvekkeelle. Nyt tein niin  ensimmäisen kerran, koska aion mennä aamulla S-marketiin enkä haluaisi silloĆ­n odottaa puuron valmistumista, mikä kestää tunnin. 
Tämän tekstin kirjoitin jälkikäteen lauantaina. 


Lauantai 25.2.2023:


Klo 2.30: Heräsin ensimmäisen kerran, kävin vessassa ja aloin ajatella erilaisia ajankohtaisia asioita. 

Klo 4.30: Parin tunnin ajattelun jälkeen aloin pelätä, että nukun pommiin. Tarkoitukseni oli mennä S-marketiin ostoksille viimeistään klo 9. Laiton varmuuden vuoksi kännykän herättämään klo 7 ja nukahdin.

Klo 7-11: AAMU ja AAMUPÄIVÄ
Kännykän hälytysääni herätti minut klo 7. Söin parvekkeellä yöpyneen kaurasuurimopuuron, suoritin joka-aamuiset aamutoimet ja lähdin S-marketiin noin klo 8:30. Ostin sieltä sen verran ruokatarvikkeita, mitä pystyn rollaattorin kanssa kävellen tuomaan. Minulla on ensinnäkin pienehkö selkäreppu, jota pidän tyhjänä selässä ja ostoksilla täytettynä rollaattorin istuimella. Repun remmit saa mukavasti rollaattorin kahvoihin, jollon se ei pääse putoamaan. Rollaattorin korissa minulla on juuri siihen hyvin sopiva neliskanttinen lämpö/kylmälaukku. Lisäksi käytän vielä tavallista kaupan muovikassia sellaisten tuotteiden kuljetukseen, joita ei voi tunkea ahtaaseen laukkuun. Tänään sellainen tuote oli pyöreään rasiaan salaattipöydästä keräilemäni salaattiannos.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ateriana vaimoni paistamia kanasuikaleita, keitetty peruna, aamulla S-marketin salaattipöydästä keräilemääni salaattia, tomaattimehua.

Klo 12 alkaen:  ILTAPÄIVÄ
Aloin kirjoittaa tätä päiväkirjaa, alkaen eilisestä klo 18:sta. Tässä vaiheessa juon päivän ainoan kahvin, joka on pieni kupillinen murukahvia kevytmaidon kanssa, ilman sokeria. Katsoin sähköpostin, missä oli yksi viesti, joka houkuttelee laatimaan seikkaperäisen vastauksen. Aiheena Suomen 1930-40 -lukujen sotahistorian ja venäjän kielen kouluopetus meidän aikana.

Klo 16: Kirjoitin kolmelle vakiokirjeenvaihtajalleni, joista kaksi asuu pysyvästi USA:ssa ja yksi Suomessa, pitkän viestin venäjänkielen opiskelusta omassa tuttavapiirissäni eri vuosikymmeninä. Sen jälkeen avasin Chromebookin tarkoituksena selvittää sitä ongelmaa, joka estää käytännössä hiljattain ostamani FTP-ohjelman hyötykäytön. Suunnittelin viime yönä klo 2:30 herättyäni, että rekisteröidyn sen ohjelman tukifoorumille, ja mietin sitten, kuinka sen onhgelman englanniksi selittäisin. Kun nyt aioin aloittaa tuon selvitysprosessin, sitä ongelmaa ei enää olekaan vaan se ohjelma toimii ongelmitta. Tuskin he ovat tällä välin sitä ohjelmaa muuttaneet. Luultavasti käytän Chromebookiani nyt jotenkin eri tavalla kuin silloin, kun ongelma esiintyi. Ehkä minulla oli silloin McAfeen VPN-ohjelma päällä. Nyt se ei ole. Täytyy jatkaa kokeiluja.

Klo 16.30: TÄRKEÄ TAVOITE SAAVUTETTU
Pystyin päivittämään sekä Googlen blogspot.comissa olevan blogin että Ahjos.infossa olevan web-sivun Chromebookilla, jolla voisin työskennellä autossa tai sairaalassa.

Klo 18: Uuden päiväjärjestykseni mukaan suljin tietokoneen klo 18 ja menin aikaisin heränneenä nukkumaan jo klo 20. Tämän kirjoitin vasta sunnuntaina aamupäivällä.


Sunnuntai 26.2.2023:


Klo 6.55 alkaen: AAMU ja AAMUPÄIVÄ
Herättyäni luin Pentin Baltimoresta lähettämän pitkän sähköpostiviestin, missä hän mm. kertoi olevansa kieliasiassa 100% samaa mieltä kuin minä. Olin kirjoittanut, että sivistyneen helsinkiläisen kuuluu osata suomea, ruotsia, englantia, venäjää ja sen lisäksi joko saksaa tai ranskaa. - Söin parvekkeelta loppuun toissailtana keittämäni kaurasuurimopuuron. Lyhyen ruokapöytäkeskustelun jälkeen menin takaisin nukkumaan. Näin ihan mukavia unia, joissa oli kaksi Facebook-kaveriani (Marita ja Jarmo). Dokumentoin vain sellaiset unet, joissa on mukana vähintään yksi roolihahmo tai näyttelijä tv-sarjasta "Lemmen viemää". Tässä heitä ei ollut, joten annan unien unohtua. Heräsin lievästi huonovointisena puoli tuntia ennen ruokatunnin alkua aamutoimille. Oireet viittaavat edelleenkin vaeltajahermon kuormitukseen (lihaskipua oikeassa olkapäässä, huimausta, vatsassa lievää pahoinvointia).

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Söin vaimoni eilen keittämää erittäin herkullista siskonmakkarakeittoa, jossa on makkaran lisäksi paljon muutakin. Sen kanssa syön aina Vaasan Ruispala Verson (Becel Oliven kanssa) ja tänään poikkeuksellisesti myös eilen S-Marketin salaattipöydästä poimimaani salaattia. Sielläkin oli salaattipöydästä jätetty kirjolohi pois, koska Iltasanomien mukaan monissa kaupoissa asiakkaat ovat ottaneet salaattipöydästä liian paljon tai pelkästään kirjolohta. Salaattipöytäannoksen kilohinta on halvempi kuin erikseen ostetun kirjolohen kilohinta. Malmilla salaattipöydän kirjolohiastiaa ei ollut kukaan asiakas eilen tyhjentänyt vaan se oli aamulla jätetty tyhjäksi. Tiedän olleeni eilen ensimmäinen salaattipöytäasiakas, koska siihen tuotiin unohtuneet ottimet vasta kun olin niitä pyytänyt.

Klo 12-15: Viimeistelin ja julkaisin blogiartikkelin "Tuntiraportointi eläkeläisen apuna".

Klo 18-19.30: ILTA
Päätin hiljattain, että suljen tietokoneen joka ilta klo 18. Niin tein nytkin, mutta tuntia myöhemmin huomasin tuon juuri julkaisemani blogiartikkelin lopussa kahdessa kohdassa pahan virheen. Olin sekoittanut tekstissä sanat raportti ja suunnitelma. Sen huomattuani käynnistin tietokoneen uudelleen noin klo 19:10, korjasin blogitekstin ja ilmoitin korjauksesta kaikissa paikoissa, missä olin kyseistä artikkelia mainostanut.

Jatkoa ei tule enää tähän väliin, koska viikko 8 on jo päättynyt. Jatkuu viikolla 9

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter