©Timo Ahjos 3.-9.7.2023
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 27/2023

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 27, joka alkoi maanantaista 3.7. ja päättyi sunnuntaihin 9.7.2023.

Viikon 27/2023 avaus:

Aloitin viikon huojentuneena siitä, että työlistallani huhtikuusta alkaen otsikon "Isot ikävät asiat" alla ollut taloyhtiön toiminnantarkastus tuli viime viikolla tämän kevään osalta loppuun käsitellyksi. Palkkiolaskulleni annoin maksuaikaa 2 viikkoa, joten 12.7.2023 pitää katsoa, onko se maksettu vai pitääkö lähettää maksumuistutus. Tuolla isojen ikävien asioiden listalla on tällä hetkellä jäljellä kolme asiaa: 1) Marraskuussa pysäköintipaikalla kolhitun autoni kolarikorjaus, kun Saksasta jo marraskuussa tilatut varaosat on saatu. 2) Asuntomme kylpyhuoneremontti. Sen arvioidaan kestävän 1,5 kuukautta, jona aikana emme voi käyttää suihkua. 3) Autoni asunto-osan kaapinlukkojen voitelu, joka vaatii lukon purkamisen. Jos lukon muovinen mekanismi pääsee juuttumaan voitelun puutteessa, kaapin ovea ei saa enää ehjänä auki. Kaksi lukkoa olen jo voidellut, mutta 8 lukkoa on vielä voitelematta. Niitä ei voidella öljyllä vaan erityisellä kuivavoiteluaineella, jonka purkissa lukee "Dry Lubricant".

Maanantai 3.7.2023:

Klo 6.45-7.20: AAMU
Nyt kokeilin ensimmäisen kerran sellaista, että keitin aamupuuron jo illalla ja annoin sen hautua keraamisessa padassa hellalla yön yli. Kaurasuurimopuuron valmistus kestää minulta melko tarkkaan tunnin ja usein aamulla herätessäni haluaisin syödä sitä jo nopeammin. Tänä aamuna söin puurosta 1/3-osan ja laitoin loput pienessä metallipurkissa jääkaappiin huomista ja ylihuomista varten. Tähän liittyy vielä sellainen jo aiemmin tekemäni mielenkiintoinen havainto, että hautuessaan puuro paisuu. Keitän aina 1 dl kaurasuurimoita + 4 dl Valio Kiehu -maitoa + 1,5 dl vettä. Aiemmin sain siitä 2 annosta, mutta haudutuksen jälkeen siitä tulee 3 annosta! 

Klo 7.30-11: AAMUPÄIVÄ
Luonnollisesti kävin parvekkeella hengittämässä, kuten joka aamu, mutta sitten jatkoin pari tuntia nukkumista. Sähköpostissa tai keskustelufoorumeilla ei ollut mitään sellaista, mihin minun olisi pitänyt vastata. Uusien ministerien taustoista yritetään nyt kaikin keinoin löytää jotakin natsismiin viittaavaa.  Minulla olisi kyllä yksi vinkki: Muistettaneen, että Volkswagen oli Saksan silloisen valtakunnankanslerin idea. Hän määritteli ensimmäisen volkkarin tärkeimmät ominaisuudet, jotka Ferdinand Porsche sitten toteututti. Organisatorisesti "Volkswagen-säästäjät" kuului kansallissosialistisen puolueen "Kraft durch Freude" (KdF) -osastoon (suomeksi: "Voimaa ilon kauttta").  Ruotsissa volkkaria on joskus kutsuttukin nimellä "Hitlerkälke" (suomeksi "Hitlerin kelkka"). Nyt voitaisiin siis tutkia, ketkä nykyisen hallituksen ministereistä tai perussuomalaisten kansanedustajista ovat joskus omistaneet VW-konsernin auton ja mahdollisesti jopa kehuneet sitä julkisesti! :) Itse olen viime vuosina äänestänyt kaikissa vaaleissa perussuomalaisia, mutta Volkswagenia tai muuta sen konsernin autoa en ole sentään koskaan omistanut. Tosin ihan ensimmäiseksi autokseni olisin vuonna 1972 sellaisen ostanut, mutta kun myyjä sanoi, että hän ei suosittele sitä minulle,  ostin hänen suositteleman englantilaisen auton (Austin 850 Mini).

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana lyhyelle lomamatkalle lähteneen vaimoni jääkaappiin jättämä kassler-pihvi vihanneswokin kanssa. Juomana tomaattimehu ja pieni kupillinen murukahvia. 

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Kävin ensin Nordean ja Alisan verkkopankeissa. Nordeassa totesin, että pieni lisäeläkkeeni, jonka maksupäivä on jokaisen kuukauden 1. päivä, oli tullut tilille tänään 3.7., kun 1.7. oli lauantai. Pääeläkkeeni maksupäivä on kuukauden 20. päivä. Jos se sattuu lauantaille tai sunnuntaille, eläke maksetaan jo edellisenä perjantaina. - Alisapankissa katsoin käyttötiliin tarjolla olevia palveluja. Siellä on näköjään sellainen rajoitus, että toistaiseksi on mahdollista maksaa sieltä vain samana päivänä maksettava maksu. Jätin sinne kehitysideana toivomuksen, että sinne voisi määritellä neljännesvuosittain automaattisesti maksettavan maksun. Yhtiöni arkistoksi vuokraamani varastokopin vuokra on sellainen. - Olin tilannut Google One -palvelun vain kuukauden koeajaksi hyvin pienellä (muistaakseni 0,68 euron) maksulla. Koeaika päättyy 7.7.2023, jolloin se olisi muuttunut jatkuvaksi vuositilaukseksi, ellen olisi eilen peruuttanut tilaustani. Tänään sain Googlelta varoituksen, että menetän kaikki Google One -edut, ellen uudista tilaustani. Sehän ei maksaisi kuin hiukan alle 20 euroa/vuosi, mutta tällä hetkellä en todellakaan tarvitse sitä, kun minulla on vielä runsaasti käyttämätöntä maksutonta tallennustilaa neljällä Google-tililläni. Sen palvelun tarjoamat valokuvien parantelumahdollisuudet ovat kyllä mukavia, mutta yritän toistaiseksi keskittyä verbaaliakrobatiaan ja välttää ajan käyttämistä kuvakertomusten laadintaan. - Sitten avasin tässä päiväkirjablogissa tämän viikon 27. 

Tiistai 4.7.2023:

Klo 6.50-7.50: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä ja söin sitten jääkaapista toissailtana keittämästäni kaurasuurimopuurosta osan 2/3, yhden paistetun kananmunan ja aamulääkkeet (D-vitamiini, verenpainelääke ja magnesiumsitraatti). Sitten menin takaisin sänkyyn. Sähköpostissa tai keskusteluryhmissä ei ollut mitään, mihin minun pitäisi vastata. 

Klo 9.30-11: AAMUPÄIVÄ
Aamutoimien jälkeen avasin pöytätietokoneen. Microsoft ToDo-ohjelmassa on nyt samat vanhat 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 6 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 2 tehtävää kohdassa "Huomenna". Nyt täytyy ryhtyä tekemään niitä. 

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana loput vaimoni jääkaappiin ennen lyhyttä lomamatkaansa jättämistä ruoista (kanaa, perunaa, vihanneswokkia). Juomana tomaattimehu. 

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Jatkan Microsoft ToDo -ohjelman tehtävälistalla olevia tehtäviä.

Klo 14-16: PIKAVIERAILU HELSINGIN KESKUSTASSA
Käväisin tallelokerollani Nordean Senaatintorin konttorissa.  Sinne pääsee meiltä kätevästi, kun vaihtaa bussista 70 Oopperan pysäkillä raitiovaunuun 4. Nyt kun ratikat ovat poikkeusreitillä Mannerheimintien remontin vuoksi, paluumatka sujui vieläkin kätevämmin: Vaihdoin nelosesta bussiin 70  Runeberginkadulla Apollonkadun pysäkillä, missä ei tarvinut kävellä enempää kuin yhden ajoradan ylitse. Sitäpaitsi myös bussi 69 pysähtyy samalla pysäkillä. Busseilla 69 ja 70 on yhteinen pysäkki myös meidän talon luona, vaikka ne tulevat Töölöstä Malmille eri reittejä. - Tuohon entiseen Yhdyspankin pääkonttoriin minulla liittyy paljon muistoja, kun olin kouluaikana 2 kesää työssä silloisessa PYP:n Keskuskadun konttorissa ja asioin silloin paljon myös pääkonttorin eri kerroksissa.

Klo 16 jälkeen: ILTA
Nukuin pari tuntia, söin välipalaa, ja ihmeekseni sain viestin, jonka mukaan isännöitsijätoimisto on jo pannut maksuun palkkioni taloyhtiön toiminnantarkastuksesta. Sen maksupäivä on vasta 11.7.2023, kun laitoin viime tiistaina lähettämääni laskuun eräpäivän 2 viikon päähän. Aiempina vuosina sitä ei ole useinkaan maksettu eräpäivään mennessä, vaan olen joutunut lähettämään maksumuistutuksia.

Keskiviikko 5.7.2023:

Olin oudon väsynyt koko päivän enkä tehnyt reaaliaikaisia muistiinpanoja. Seurasin netistä ohjelmia ja keskusteluja, joissa käsiteltiin Wille Rydmanin valintaa elinkeinoministeriksi eroa pyytäneen Junnilan tilalle.  

Kävin S-marketissa kävellen rollaattorin kanssa. Ostin tavanomaiset ostokseni ja niiden lisäksi pienet määrät vaimoni arvostamia tuotteita, kuten luomu-maitoa, avomaan kurkkuja yms. Kaupan eteistilasta ostin tuoreita herneitä, mansikoita, vadelmia ja kirsikoita. Tapasin S-marketissa rouvan, joka samassa kuntosalissa, missä minä kävin ennen koronaepidemiaa. Kuulin häneltä sen kuntosalin nykyiset, hiukan muuttuneet käytännöt. Kotimatkalla minulla oli neliskanttinen lämpölaukku rollaattorin korissa, pieni reppu rollaattorin päällä sen sarviin hihnoilla kiinnitettynä sekä kaupan muovikassi kummassakin kädensijassa roikkumassa. 

Illalla vaimoni tuli kotiin 4-päiväiseltä lomamatkalta.

Torstai 6.7.2023:

Väsymys jatkui enkä tehnyt reaaliaikaisia muistiinpanoja. Kuukauden koeajaksi tekemäni Google One -tilaus päättyi. Se maksoi vain alle 0,50€. Tilaus antoi eräitä lisätoimintoja ja nosti käyttävissä olevan tallennustilan 100 Gigaan. Tilauksen päättymisen jälkeen oikeuteni niihin lisäpalveluihin päättyi ja tallennustilan määrä sillä Google-tilillä putosi maksuttomaan 15 Gigaan. Siitä on nyt käytössä vain hiukan yli 12 Gigaan. Voin milloin tahansa tehdä sen Google One -tilauksen uudelleen, kun tarvitsen lisää tallennustilaa. Se ei maksa kuin hiukan alle 20€/vuosi. Niitä lisäpalveluja en tunne kaipaavani.

Julkaisin sivustoni Svision.net viikkopäivityksen yhdessä Google-ryhmässä ja kahdessa Facebook-ryhmässä. Laadin seuraavan viikon päivityksen viimeistelyä vaille valmiiksi ja keskustelin aiheesta Google-ryhmässä.

Myöhemmin illalla istuin autossa kannettavan Chromebook-tietokoneen kanssa ja etsin sen syövereistä, onko siellä vielä joskus kauan sitten näkemäni tarjous maksuttomasta 100 G tallennustilasta Googlen palvelimella vuoden ajaksi. Pitkän etsimisen jälkeen sen löysin ja päätin ottaa sen nyt käyttöön. Siellä puhutaan vain tallennustilasta, mutta kun käyttöönoton jälkeen katson, mitä sain, siellä onkin tuo sama edellä mainittu Google One -tilaus, johon sisältyy perheenjäsenten kesken jaettavan 100 Gt tallennustilan lisäksi eräitä muitakin toimintoja. Se on nyt voimassa 6.7.2024 saakka maksuttomana ja maksaa siitä eteenpäin noin 20€/vuosi ellen sitä ennen peruuta tilausta.

Perjantai 7.7.2023:

Klo 6-6.40: AAMU
Söin jääkaapista eilen keittämääni kaurasuurimopuuroa. Kävin parvekkeella hengittämässä, söin aamulääkkeet ja menin takaisin nukkumaan.

Klo 10-10.45: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Aamutoimien jälkeen söin vaimoni juuri tekemää tuoretta ruokaa (kalapyöryköitä ja uusia perunoita).

Klo 11 alkaen: KARAVAANARIELÄMÄÄ KOTIPIHALLA
Nautin vapaa-ajasta autoradiosta musiikkia kuunnellen, kunnes vaimoni tuli taloustikkaiden kanssa poistamaan matkailuautoni räystäälle kasvaneen pienen puun. Joimme yhdessä kahvia Lidlin Ciabatta-leivän ja kaurakeksien kanssa. Klo 14 katsoimme kannettavalla Chromebook-tietokoneellani Twitteristä Jussi Halla-ahon tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoitti olevansa käytettävissä, jos Perussuomalaiset r.p. valitsee hänet presidenttiehdokkaakseen.

Lauantai 8.7.2023:

Kävin pitkin päivää pitkiä sähköpostikeskusteluja Heikki-serkkuni kanssa perussuomalaisista, demareista ym.  Kerroin olevani "mersu-persu" (vaikka minulla ei ole ollut Mersua kuin lyhyen ajan työsuhdeautona vuonna 1987 minulle ostetun Volvon toimitusta odotellessa).

Laadin SMH kuukausisuunnitelman heinäkuulle ja vastasin Ilkka Koppelomäen lähettämään kyselyyn. (SMH = Saa Mitä Haluat = Ilkka Koppelomäen tuotemerkki)

Sunnuntai 9.7.2023:

Klo 6-7: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä, keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista, söin siitä 1/3-osan ja yhden paistetun kananmunan. Sitten menin takaisin nukkumaan.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimoni keittämä siskonmakkara- ja kasviskeitto Vaasan Verso Ruispalan kanssa. Julkaisin Facebookissa Lidlin Ciabatta -leipää koskevan mielipiteen, johon tuli nopeasti 5 tykkäystä.

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Siirryin työhuoneeseen pöytätietokoneen ääreen pienen murukahvikupin ja kahden pienen Pågen kanelipuustin kanssa. - Microsoft ToDo- ohjelmassa oli samat vanhat 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin", 8 tehtävää kohdassa "Tänään" ja 1 tehtävä kohdassa "Huomenna". - Lähetin isännöitsijätoimistoon asuntomme kylpyhuoneremonttia koskevan viestin: Lattiamateriaalin pitää olla sellaista, että siinä ei voi liukastua, mutta ei aiemmassa viestissäni mainitsemiani nappuloita, jotka estävät kuivaamisen lattialastalla. - Päivitin tämän blogin lauantaista alkaen.

Klo 15 alkaen: LOPPUPÄIVÄ
Vastasin saksalaisen bloggerin pyyntöön, että linkkaisin hänen sivustonsa omalle sivustolleni. Kieltäydyin kohteliaasti saksan kielellä Googlen kääntäjän avustuksella. -- Lähetin web-isännälleni Los Angelesiin kysymyksen sivustoni Ahjos.net ssl-ongelmasta. Se avautuu kunnolla, jos kirjoittaa http://ahjos.net mutta ei avaudu kunnolla jos kirjoittaa https://ahjos.net - Lähetin tuon tukipyynnön klo 16:53 eli klo 6.53 Kalifornian aikaa. Klo 18 huomasin sähköpostiini tulleen ilmoituksen, että ongelmani on ratkaistu ja minua pyydettiin vahvistamaan se. Klo 18:10 lähetin vahvistus- ja kiitosviestin. Odotin saavani neuvon, mitä minun pitää tehdä ongelman ratkaisemiseksi, mutta he ratkaisivat sen puolestani ja siis sunnuntaina aamulla klo 7-8 välillä paikallista aikaa.

Klo 19 jälkeen: ULKOILUA
Kävelin vakiolenkkini Malmin sairaalapuistossa.Viikko 27 päättyi tähän - kiitos seurannasta!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter