©Timo Ahjos 10.-16.7.2023
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 28/2023

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 28, joka alkoi maanantaista 10.7. ja päättyi sunnuntaihin 16.7.2023.

Viikon 28/2023 avaus:

Alkavan viikon merkittävimmät tapahtumat ovat Naton kokous Vilnassa Liettuassa tiistaina ja keskiviikkona sekä USA:n presidentin vierailu sen jälkeen torstaina Helsingissä. Hän saapuu tänne keskiviikkona klo 22 jälkeen. Vilnan kokouksesta odotetaan erityisesti sitä, liikahtaako Ruotsin liittymisprosessi Natoon eteenpäin. - Henkilökohtaisella tasolla tämän viikon odotettu ilosanoma on se, että vuosipalkkioni taloyhtiön toiminnantarkastuksesta pitäisi tulla tililleni tiistaina. Isojen ikävien asioiden listalla on tällä hetkellä jäljellä samat kolme asiaa kuin viime viikolla: 1) Marraskuussa pysäköintipaikalla kolhitun autoni kolarikorjaus, kun Saksasta jo marraskuussa tilatut varaosat on saatu. 2) Asuntomme kylpyhuoneremontti. Sen arvioidaan kestävän 1,5 kuukautta, jona aikana emme voi käyttää suihkua. 3) Autoni asunto-osan kaapinlukkojen voitelu, joka vaatii lukon purkamisen. Jos lukon muovinen mekanismi pääsee juuttumaan voitelun puutteessa, kaapin ovea ei saa enää ehjänä auki. Kaksi lukkoa olen jo voidellut, mutta 8 lukkoa on vielä voitelematta. Niitä ei voidella öljyllä vaan erityisellä kuivavoiteluaineella, jonka purkissa lukee "Dry Lubricant".

Maanantai 10.7.2023:

Klo 6.45 alkaen:  AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä, lämmitin mikrossa ja söin osan 2/3 edellisenä aamuna keittämästäni kaurasuurimopuurosta ja menin sitten takaisin nukkumaan.

Klo 9.50-11: AAMUPÄIVÄ
Tutkin, kuinka Hostpapan tukihenkilö oli ratkaissut sivustoni AHJOS.NET https-ongelman. Hän oli ensin tutkinut tyylitiedostoa, tehnyt siihen yhden muutoksen, mutta kopioinut sitten saman tiedoston loppuun sen alkuperäiset määritykset. Poistin siitä ylimääräiset rivit. Sitten hän oli lisännyt .htaccess -tiedostoon 4 uudelleenohjausriviä, jotka ratkaisi ongelman. Otin itselleni varmuuskopion muokatusta tiedostosta. Ymmärrän sen sisällön, mutta en olisi osannut sitä itse kirjoittaa.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ruokana vaimoni paistamaa kanaruokaa, parsa- ja kukkakaalin sekä vielä Saarioisen kasvissalaatin kanssa. 

Klo 12 alkaen: ILTAPÄIVÄ
Lisäsin Ahjos.netin kansilehdelle sekä tietokone- että mobiiliversiossa linkin Valtiokonttorin ylläpitämälle sivustolle http://valtionvelka.fi

Klo 16-20: KARAVAANARIELÄMÄÄ KOTIPIHALLA
Nautin mukavasta autostani ja sen luonnonläheisestä "kausipaikasta". Kuuntelin 1970-luvun musiikkia radiosta ja lopuksi katsoin USA:n presidentin saapumisen Liettuaan Vilnan lentokentälle. Kävelin kotiin Malmin sairaalapuiston kautta eli vakiolenkkini päinvastaisessa suunnassa kuin normaalisti.

Tiistai 11.7.2023:

Klo 6.40-7.40: AAMU
Aivan ensimmäiseksi katsoin sängyssä matkapuhelimella Nordean verkkopankista, oliko vuosipalkkioni taloyhtiön toiminnantarkastuksesta tullut tililleni tänään, kuten oli aiemmin luvattu. Oli tullut. Oli suuri helpotus, että en joudu sitä maksumuistutuksin perimään, kuten eräinä aiempina vuosina. Seuraavaksi kävin parvekkeella hengittämässä ja söin sitten osan 3/3 aiemmin keittämästäni kaurasuurimopuurosta. Kananmunaa en paistanut - en ole syönyt niitä moneen päivään. Enkä juo aamulla mitään muuta kuin lasillisen vettä aamulääkkeiden kanssa (verenpainelääke, D3-vitamiini ja magnesiumsitraatti).  Sitten menin takaisin nukkumaan.

Klo 7.40 - 10.15: AAMUPÄIVÄ NUKKUESSA
Näen aamupäivällä usein unia, jotka elän hyvin voimakkaina. En kirjoita niitä muistiin ja unohdankin ne usein niin nopeasti, että herättyäni tunnen itseni rasittuneeksi, mutta en muista, mitä olin unessa ponnistellut. Yleensä asun unessa lapsuudenkodissani Kumpulassa, olen aikuinen, mutta ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Juhani oli viimeöisessä unessa noin 5-vuotias. Hän oli ollut tyytymätön hattuunsa ja oli saanut uuden hatun, josta hän kysyi mielipidettäni. Olin juuri tullut kävellen kotiin Käpylästä, mutta minun piti lähteä sinne uudelleen noutamaan valmistuneet valokuvat Koskelantiellä olevasta liikkeestä (jollaista siellä ei todellisuudessa ollut). En olisi millään jaksanut kävellä uudelleen Käpylään ja harkitsin, menisinkö polkupyörällä. Pyörässäni oli kuitenkin vain sileät kesärenkaat ja maassa oli paljon puhdasta lunta.  

Klo 10.30-11.30: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Aamutoimien jälkeen söin Atrian "Härkää puolukka-pippuri-kastikkeella ja kermaperunoita". Sen viimeinen käyttöpäivä oli tänään ja loput aiemmin aloittamastani Saarioisen "raikkaasta kasvissalaatista", jonka "parasta ennen" -päivä oli eilen. Pidän enemmän Saarioisen kuin Atrian annoksista, mutta viimeksi S-marketissa käydessäni siellä ei ollut suosimiani Saarioisen ruokia. 

Klo 11.30 alkaen: KESKIPÄIVÄ
Siirryin pienen Kulta Katriina -murukahvikupin kanssa työhuoneeseen pöytätietokoneen ääreen ja lisäsin sivulle www.ahjos.net/nato/ruotsi.html Ruotsin ja Turkin eilen tekemän sopimuksen kuvauksen. - Sitten päivitin tämän päiväkirjablogin.

Klo 13 alkaen: TILANNEKATSAUS
Microsoft ToDo -ohjelmassa on nyt samat vanhat 9 tehtävää kohdassa "Aiemmin". Joskus niitäkin pitäisi tehdä! Kohdissa "Tänään" ja "Huomenna" on 4 tehtävää, jotka voisi aloittaa vaikka jo tänään.  Loppuviikolle on merkittynä vain yksi isotöinen tehtävä. - Tänä kesänä (touko-, kesä-, heinäkuussa) olen käyttänyt rahaa Malmin ulkopuolelle kohdistuviin matkoihin vain 3,10 euroa, kun kävin julkisilla kulkuvälineillä tallelokerollani Nordean Senaatintorin konttorissa. Siinä kului kaksi HSL:n AB-vyöhykkeen arvolippua. Ne maksavat 3,10€/kpl, mutta saan niistä 50% invalidialennuksen. Omalla autolla en ole käynyt missään, kun vaimoni on huolehtinut ystävällisesti autoni ulkoiluttamisesta. Minä vietän siinä vain "karavaanarielämää kotipihalla".  — Ehdin jo iloita siitä, että Suomeen on vihdoinkin saatu hallitus, joka tekee parhaansa saadakseen valtiontalouden tasapainoon. Edellinen hallitus joutui keskittymään koronaan, Ukrainan sotaan ja Natoon, jolloin velanotolle aiemmin määritelty kehys surutta ylitettiin. Nyt näyttää valitettavasti siltä, että oppositio yrittää kaataa hallituksen nostamalla esille ja levittämällä ulkomaille perussuomalaisten ministerien aiempia kirjoituksia. äänestäjänä ei voi tehdä muuta kuin toivoa, että eduskuntavaaleissa osoitettua kansalaismielipidettä kunnioitettaisiin ja että valituilla ministereillä riittäisi viisautta ja voimia toteuttaa pääministerin julistamia tavoitteita.

Keskiviikko 12.7.2023:

Klo 8-9.15: AAMU
Herättyäni kävin parvekkeella hengittämässä. Vaikka heräsin aika myöhään, aloin kuitenkin keittää kaurasuurimopuuroa, jotta sain käytetyksi loppuun Valio Kiehu -maitotölkin, jonka "Parasta ennen" -päivä oli jo 5.7.2023. Varmuuden vuoksi maistoin ensin, että se ei ollut vielä hapanta. Puuron valmistuminen kestää tunnin. Sitä odotellessa paistoin ja söin yhden kananmunan. Puuron valmistuttua söin siitä 1/3-osan ja menin sitten takaisin nukkumaan.

Klo 11-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Aamutoimien jälkeen söin loppuun vaimoni aiemmin tekemän maukkaan jauheliharuoan makaronin ja voileipäkurkkusiivujen kanssa. Juomana tomaattimehu.

Klo 12-16:  ILTAPÄIVÄ - LUOKKAKOKOUSALBUMIEN TÄYDENNYS
Siirryin pienen Kulta Katriina -murukahvikupin kanssa työhuoneeseen pöytätietokoneen ääreen. Latasin ensin yhden maksuttoman oppaan, josta sain eilen tarjouksen, ja korjasin omilla sivuillani pari eilen illalla huomaamaani virhettä. Sen jälkeen Microsoft ToDo- ohjelmassa oli kohdissa "Aiemmin" ja "Tänään" yhteensä 13 tehtävää. Raportoin tehtävälistasta tästä lähtien näin, jotta myös kohdassa "Aiemmin" olevia tehtäviä tulisi joskus tehdyksi.  Niiden lisäksi kohdassa "Isot ikävät asiat" on odottamassa neljä tehtävää.
-  Lisäsin aiemmin perustamaani luokkakokousalbumien kokoelmaan vuonna 2022 pideytyt kaksi kokousta.  En osallistunut kumpaankaan, mutta olen saanut niistä valokuvia ja verbaalisia kuvauksia. Poimin siis eri henkilöiden ottamat valokuvat saamistani sähköpostiviesteistä, perustin vuodelle 2022 jaetun verkkoalbumin ja referoin albumien kansilehdelle tilaisuuksien verbaalisen kuvauksen. Ilmoitin aineiston päivityksestä entisille luokkatovereilleni. Silloin edellä mainittu "13 tehtävää" väheni yhdellä eli 12:een.

Joskus iltapäivällä katsoin suorana lähetyksenä ISTV-kanavalta Ukrainan presidentin kiitospuheen ja Suomen presidentin suomenkielisen lehdistötilaisuuden.

Klo 18-21: ILTA - KARAVAANARIELÄMÄÄ KOTIPIHALLA
Kävelin vakiolenkkini Malmin sairaalapuistossa ja jäin sitten viettämään karavaanarielämää kotipihalla. Vaimoni on huolestunut siitä, että joku käy ilmeisesti tekemässä pientä vahinkoa autoni seinille raapimalla niitä esim. avaimella. Joku käy usein tupakalla tai kaljalla autoni vieressä ja jättää tupakantumppeja ja joskus oluttölkin maahan ihan autoni asunto-osanoven viereen.   Kokeilin, voisiko autossa olevalla valvontakameralla kuvata sivuikkunan läpi auton vieressä asioivaa ihmistä. Valitettavasti sen kameran käynnistävä liiketunnistin ei reagoi ikkunan läpi näkyvään liikkeeseen.

Klo 22-24: MYÖHÄISILTA
Seurasin ensin lentoliikennettä Liettuassa, missä oli päättynyt Naton huippukokous Vilnassa, ja sitten USA:n presidentin Ait Force One -koneen saapumista  Vilnasta Viron, Malmin ja Keravan kautta Vantaalle. Otin siitä useita kuvia ja jaoin niitä Facebookissa omalla aikajanallani ja kahdessa keskusteluryhmässä (FR24 ja Malmi).  Lopuksi katsoin, kuinka presidentti Bidenin autosaattue ohitti Mäkelänkadulla Sturenkadun risteyksen ja sitten Kansan entisen pääkonttorin Hämeentiellä. Siitä saattue jatkoi ilmeisesti Hakaniemen ja Kaivokadun kautta Lasipalatsin ohitse Mechelininkadun kulmaan, jatkoi  Lapinlahdenkatua pitkin ja sukelsi lopuksi Lapinrinteen huoltotunneliin, mistä on kulku Radisson Blu Royal -hotelliin. Hotellin edustalle kokoontuneet ihmiset eivät siis sitä nähneet.

Torstai 13.7.2023:

Klo 6.10-6.30: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä. Söin osan 2/3 eilen keittämästäni kaurasuurimopuurosta sekä aamulääkkeet. Menin takaisin nukkumaan.

Klo 10.40 - 12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ensin aamutoimet ja sitten söin vaimoni paistaman kassler-pihvin, yhden keitetyn perunan ja voileipäkurkkusiivuja. Juomana tomaattimehu. 

Klo 12-21: PRESIDENTTI BIDENIN VIERAILU HELSINGISSÄ
Siirryin pienen Kulta-Katriina murukahvikupin kanssa työhuoneeseen pöytätietokoneen ääreen ja aloin seurata eri lähteistä USA:n presidentin vierailua Helsingissä. Keskustelin myös aiheesta joidenkin kanssa ja sain tietää uusia asioita. Jätin saunavuoron käyttämättä, koska samaan aikaan oli presidenttien Biden ja Niinistö lehdistötilaisuus presidentinlinnassa. Lopuksi seurasin hänen Air Force One -koneen ja sen varakoneen lähtöä Suomesta.  AF1 ohitti Tukholman ja Oslo hiukan niiden pohjoispuolelta, kun taas varakone suuntasi kohti Göteborgia, kunnes menetin yhteyden siihen.

Klo 21-24: MYÖHÄISILTA - GOOGLEN TEKOÄLYN KOKEILUA
Luin Lidlin tuoreen tarjouslehden ja päätin käydä aamulla Pihlajamäen Lidlissä. Kerron siitä tarkemmin perjantaina. - Sain puhelimeen uutisviestin, jonka mukaan Googlen tekoälyrobotti bard.google.com on nyt avautunut kokeiltavaksi myös Suomessa. Aloitin sen kokeilun esittämällä samoja kysymyksiä, joita aiemmin kysyin ChatGPT:ltä. Yksi kysymykseni oli, tunteeko hän henkilöä nimeltään Timo Ahjos. Vastasi tuntevansa ja kertoi minusta tarinan, joka ei vastaa lainkaan todellisuutta. Olen muka syntynyt vuonna 1977, olen yksi peliyhtiö Supercellin perustajista ja nykyisin sen toimitusjohtaja! 

Perjantai 14.7.2023:

Klo 6-8: AAMU - OSTOSRETKEN SUUNNITTELUA
Herättyäni kävin parvekkeella hengittämässä.  Söin aiemmin keittämästäni kaurasuurimopuurosta osan 3/3. Sitten aamutoimet. Tutkin ja painoin mieleeni sivustolta HSL.fi bussin 70 aikatauluista, milloin se lähtee talomme kohdalta kohti Pihlajamäkeä ja milloin taas Pihlajamäestä kohti Malmia. Matka meiltä Pihlajamäen Lidliin kestää bussin aikataulun mukaan 10 minuuttia. Bussi kulkee klo 9 saakka 15 minuutin välein ja sen jälkeen 20 minuutin välein. Matkalle tarvitaan vyöhykkeiden AB lippu, joka maksaa 3,10€ ja on voimassa 80 minuuttia. Kun maksan matkakortilla, lippu tulee voimaan sillä sekunnilla kun näytän korttia bussissa maksupäätteelle. Minulle jää siis noin 70 minuuttia aikaa kävellä Pihlajamäessä bussipysäkiltä Lidliin, tehdä ostokset, kävellä  bussipysäkille ja odottaa bussia. Jos ehdin leimata kortin paluubussissa lipun voimassaoloaikana, pääsen samalla lipulla kotiin. Koska saan 50% invalidialennuksen, matkalipun hinnaksi tulee vain 1,55€.

Klo 8-9: BUSSIMATKA PIHLAJAMÄEN LIDLIIN JA TAKAISIN
Odotin talomme kohdalla bussia 70, jonka piti aikataulun mukaan tulla siihen klo 8:05. Pysäkillä on näyttölaite, jossa näkyy, kuinka monen minuutin kuluttua  bussi tulee. Jos bussin todellisesta kulusta ei ole havaintoa, minuuttiluvun edessä on tähti "*". Se tarkoittaa, että niin monen minuutin kuluttua sen pitäisi aikataulun mukaan tulla. Kun tuo merkki oli siinä ihan aikataulun mukaiseen saapumisaikaan saakka, ehdin jo epäillä, että se bussivuoro jää ajamatta, mutta se tulikin ihan sillä minuutilla. Kun nousin bussiin, syy selvisi: Kuljettaja ei ollut saanut bussin systeemiä käyntiin, jolloin myöskään maksupääte ei toiminut. Hän vinkkasi minulle, että voin mennä maksamatta. Seuraavilta pysäkeiltä tuli muutamia ihmisiä, jotka ostivat pysäkillä lipun kännykällään. Paluumatkalla jouduin kuitenkin maksamaan matkan, joten rahallisesti en siitä ongelmasta hyötynyt, mutta minulla oli Lidlissä rajoittamaton aika käytettävissä. Tosin nousin paluubussiin kaikki ostokseni tehneenä noin klo 8:50, jolloin lähtöhetkellä ostettu lippu olisi ollut voimassa vielä 35 minuuttia.

Klo 8.20-8.45: OSTOKSLLA PIHLAJAMÄEN LIDLISSÄ
Pihlajamäen Lidl avattiin vasta tämän vuoden helmikuussa. Olen käynyt siellä vain kerran aikaisemmin lyhyellä tutustumiskäynnillä. Se on minulle nyt ihanteellinen ostospaikka, jos haluan ostaa jonkin viikkotarjouksessa olevan tuotteen. Kuten edellä kuvasin, sinne on meiltä vain 10 minuutin  bussimatka, joka maksaa minulle vain 1,55€ (meno-paluu). Malmin Lidl on surkean pieni ja sen tuotevalikoima on suppea.  Pihlajamäessä on vain pieni ja ahdas ulkopysäköintialue. Autoni on liian korkea ajettavaksi liikkeen kellarikerroksessa olevaan pysäköintihalliin, joten Pihlajamäessä kannattaa tehdä vain sellaiset ostokset,  mitä viitsin bussissa kantaa. Vaimoni käy autolla tekemässä isommat ruokaostokset Alppikylän tai Tammiston Lidlissä. Niissä on molemmissa reilun kokoiset ulkopysäköintialueet. - Tänään ostin Pihlajamäestä sellaisen renkaan muotoisen pöytälampun, jolla saa omat kasvot varjottomiksi videokuvauksissa.  Se toimii akulla, jonka voi ladata USB-johdolla. Sain vaimoltani lainaksi hänen tekemän suuren,  mutta kevyen vetoketjulla suljettavan kassin. Ostin sitten samalla myös erästä tiettyä saksalaista maitosuklaata,  Gouda- ja Tilsiter- juustoja, Ciabatta-leivän ja Dentalux-7 -hammastahnaa. Ne ovat kaikki suosikkejani, joita myydään vain Lidllissä.

Klo 9-21: LOPPUPÄIVÄ
Latasin ostamani pöytälampun akun ja sijoitin sen työpöydälle tietokoneen näytön taakse. Kotona minulla on ennestään videokokouksiin kohtuullisen hyvä valaistus, mutta lähinä ajattelin sitä ostaessani käyttöä autossa. En kuitenkaan viitsi säilyttää sitä pysyvästi autossa, johon on erittäin helppo murtautua. - Sitten viimeistelin sivuston Svision.net viikkopäivityksen ja jaoin sen yhdessä Google-ryhmässä ja kahdessa Facebook-ryhmässä. Sen jälkeen laadin viimeistelyä vaille valmiiksi seuraavan viikon viikkopäivityksen. - Klo 15.30 alkaen katsoin suorana lähetyksenä ministeri Riikka Purran Brysselissä pitämän lehdistötilaisuuden. - Sitten lähdin autoon, missä katsoin ensin pääministeri Orpon lehdistötilaisuden Berliinissä. Sen päätyttyä aloin kirjoittaa tätä Chromebookilla eilisillasta alkaen. Kopioin tämän timontti.ahjos.info -sivustolle pöytäkoneella ehkä vasta huomenna.

Lauantai 15.7.2023:

Klo 6.15-8: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä. Keitin puuroa kansanedustaja Kinnarin tilan kaurasuurimoista. Söin siitä osan 1/3 sekä yhden paistetun kananmunan. Sitten menin takaisin nukkumaan.

Klo 11.15-12: RUOKATUNTI - Mahlzeit!!
Söin Atrian "Metsästäjänpihvin sienikastikkeella", jonka viimeinen käyttöpäivä oli tänään. Siinä on myös kermaperunoita, vaikka pakkauksen päällä ei sitä mainita. Lisänä söin eilen Lidlistä ostamaan Saarioisen "raikasta kasvissalaattia". Juomana tomaattimehu.

Klo 12-14: ALKUILTAPÄIVÄ
Jaoin ensin ylläpitämässäni Google-ryhmässä saksalaisesta Facebook-ryhmästä kopioimani valokuvallisen uutisviestin, jossa kerrottiin, että kaksi Lemmen viemässä vuosina 2015-2016 esiintynyttä näyttelijää ovat nykyisin pari ja he ovat saaneet hiljattain yhteisen lapsen.

Klo 14 jälkeen: LOPPUPÄIVÄ
En käynyt koko päivänä lainkaan ulkona. Pohdin Suomen sisäpoliittista tilannetta ja tunsin tarvetta osallistua ajankohtaiseen ongelmatiikkaan ainakin jollakin tavalla ainakin omassa tuttavapiirissäni. Kävin myös ensimmäistä kertaa katsomassa sivustoa www.perussuomalaiset.fi ja luin siellä olevaa sisältöä. Sivusto vaikutti hyvin laaditulta. Harkitsin jopa jäsenhakemuksen lähettämistä, mutta totesin sitten olevani jo liian vanha ja raihnainen poliittiseen toimintaan jäsentasolla. Pelkästä 25 euron vuosijäsenmaksusta ei puolueellekaan ole hyötyä, koska jo jäsenlehden jakaminen 11 kertaa vuodessa aiheuttaa sen verran kuluja. Jäin miettimään muita tapoja, kuinka voisin olla avuksi.

Sunnuntai 16.7.2023:

Klo 6.30-7.05: AAMU
Kävin parvekkeella hengittämässä. Söin jääkaapista eilen keittämästäni kaurasuurimopuurosta osan 2/3 ja yhden paistetun kananmunan. Sitten jatkoin nukkumista.

Klo 10.30-11.30: RUOKATUNTI - Mahlzeit!
Ensin aamutoimet ja sitten lounas, pääruokana vaimoni laittama herkullinen jauheliharuoka makaronin kanssa, lisänä Saarioisen "raikas kasvissalaatti", voileipäkurkkusiivut, tuoretta kurkkua ja tomaatti. 

Klo 11.30 -13: POLIITTISTA POHDINTAA
Minua huolestuttaa se, että kun maan hallituksen pitäisi nyt alkaa toteuttaa sovittua ja eduskunnankin hyväksymää hallitusohjelmaa, jonka tärkein asia on valtion talouden tasapainottaminen, oppositio on käynnistänyt eräänlaisen vihakampanjan valtiovarainministeri Riikka Purraa vastaan. Erityisesti on nostettu esille hänen maaliskuussa 2019 julkaisemansa blogiartikkeli, josta on poimittu muutama sana erilleen asiayhteydestä ja annettu ymmärtää artikkelin sisällön oleva ihan toisenlainen kuin se todellisuudessa oli. Sillä tavalla on saatu jo yli 110.000 allekirjoitusta adressiin, jossa vaaditaan ministeri Purran välitöntä eroa valtioneuvoston kaikista tehtävistä. Lisäksi kaikki oppositiopuolueet ovat pyytäneet yhdessä eduskunnan puhemiestä keskeyttämään eduskunnan kesätauon, mistä puhemies kieltäytyi. Mietin, mitä itse voisin tässä asiassa tehdä.

Klo 13-18: POLIITTISTA TOIMINTAA
Jaoin omalla aikajanallani julkisesti linkin edellä mainittuum Purran vuonna 2019 julkaisemaan blogiartikkeliin https://riikkapurra.net/2019/03/05/maa-joka-taantui/. Kerroin siitä myös hänen blogiinsa kirjoittamallani kommentilla näin: "Jaoin tuon artikkelin julkisena omalla aikajanallani Facebookissa varustettuna tällaisella saatetekstillä: "Poliittinen oppositio on käynnistänyt valtavan kampanjan estääkseen uuden hallitusohjelman toimeenpanon ja hallituksen hajottamiseksi. Vaaditaan ministeri Riikka Purran eroa hänen vuonna 2019 julkaiseman kirjoituksen vuoksi. Linkkaan sen artikkelin tähän, jotta voit itse muodostaa siitä käsityksen:"" Hänen blogiinsa lisätyt kommentit tulevat näkyviin vasta sen jälkeen, kun ylläpito on ne hyväksynyt. Jonkin ajan kuluttua näin, että kommenttini oli hyväksytty. Sen jälkeen jaoin tuon saman myös kolmelle sähköpostikaverilleni (Heikki, Tuula, Pentti), jotka eivät halua käyttää Facebookia. Facebook-kavereistani aktiivisimmat alkoivat keskustella linkkaamastani artikkelista ja yleensä perussuomalaisista. Olen sinänsä tyytyväinen käytyyn keskusteluun, joskin ihmettelen sitä, että useimmilla kavereillani tuntuu olevan kielteinen asenne perussuomalaisia kohtaan. Itse haluaisin sanoa, että kaikki kunnon suomalaiset ovat perussuomalaisia, mutta vain parhaat perussuomalaiset ovat puolueen jäseniä. Itse tunnen olevani puolueeseen kuulumaton "mersu-persu", mikä lienee vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin keksimä termi. Siinä ei ole olennaista auton merkki vaan tietty vähimmäistulotaso ja arvomaailma.

Klo 19-20: ULKOILUA
Kävelin vakiolenkkini Malmin sairaalapuistossa. Lähtiessäni eräs taloyhtiön osakas pysäytti minut kotipihalla ja kyseli taloyhtiön asioista. Kerroin niistä hänelle. 

Klo 20 jälkeen:  LOPPUILTA
Kirjoitin tätä blogia perjantai-illasta alkaen.


Viikko 28 päättyi tähän - kiitos seurannasta!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter