©Timo Ahjos 24.-30.7.2023
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 30/2023

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2023 kalenteriviikosta 30, joka alkoi maanantaista 24.7. ja päättyy sunnuntaihin 30.7.2023.

Viikon 30/2023 avaus:

Tällä viikolla alkaa heti maanantai-aamuna asuntomme saunan ja pesuhuoneen täysremontti. Remontin on arvioitu kestävän kuivauksineen yli kuukauden. Rakenteiden purkaminen aiheuttaa kovaa melua. Työtä tehdään klo 8-18 välisenä aikana. Sen ajan aion viettää pääasiassa ulkona tai autossa. Autossa minulla on kannettava Chromebook-tietokone, jolla on helppo kirjoittaa tätä blogia Googlen blogspot.com -palvelimelle, mutta vaikeampi kopioida tekstiä AHJOS.INFO -sivustolle. Näin ollen jälkimmäinen sivusto voi olla enemmän ajastaan jäljessä, jos en jaksa enää iltaisin työstää tekstiä kotona pöytätietokoneella.

Maanantai 24.7.2023

 • Heräsin klo 5.30, keitin ja söin kaurapuuroa kansanedusraja Kinnarin tilan kaurasuurimoista. Kävin vielä omassa suihkussa ennen klo 8, jolloin saunan ja sen pesuhuoneen purkajat saapuivat.

 • Asunnosta poistuessani tapasin urakoitsijan ja kaksi hänen työmiestään rapussa. Kerroin tekniselle isännöitsijälle sunnuntaina lähettämistäni viesteistä.

 • Vietin päivän matkailuautossani taloyhtiön pysäköintialueella.  Lounasruoaksi lämmitin nestekaasuliedellä paistinpannussa kannen alla vaimoni tekemän kassler-pihvin sieni-peruna-salaatin kanssa.

 • Kotiin tultuani näin, että eteisen lattia oli hyvin suojattu ja pölyn leviäminen muihin huoneisiin oli estetty keskelle eteistä rakennetulla läpinäkyvällä kalvoseinällä, jossa oli vetoketjulla avattava oviaukko.

 • Illalla kävimme vaimoni kanssa katsomassa purettua saunaa, mutta emme ottaneet valokuvia.

Tiistai 25.7.2023:

 • Heräsin jo klo 4:30. Söin annoksen 2/3 edellisenä aamuna keittämästäni kaurapuurosta
 • Kävin ensimmäisen kerran aamupesulla taloyhtiön saunassa. Olin sen jälkeen matkailuautossani taloyhtiön pysäköintialueella noin klo 7:50-18. Aloitin aamun siellä paistamalla nestekaasuliedellä yhden kananmunan ja syömällä sen Perheleipuri Salosen pienten graham-sämpylöiden ja murukahvin kanssa.

 • Nähtyäni urakoitsijan sähköpostiosoitteen rappukaytävään kiinnitetyssä vesikatkoilmoituksessa lähetin hänelle viestin, jossa oli myös kopiot tekniselle isännöitsijälle sunnuntaina lähettämistäni viesteistä.

 • Vaimoni lähti toisen naisen kanssa kahden yön lomamatkalle Keski-Suomeen. 

 • Söin lounaaksi kaasuliedellä autossa paistinpannulla lämmitetyn  Atrian metsästäjänpihvin sienikastikkeella.

 • Jokaisen rapun ulko-oveen kiinnitetyn ilmoituksen mukaan koko taloyhtiön kaikissa 105 huoneistossa on meidän remontin vuoksi vesikatko, jonka ajankohdaksi ilmoitettiin torstai klo 11-16 siten, että se voi loppua jo aiemminkin.

 • Kuvasin autokameralla 1 minuutin pituisen videon "Elämää Camping Suvikujalla" ja lähetin sen vaimolleni Telegram-viestinä.

 • Kotiin tultuani huomasin, että saunasta ja pesuhuoneesta oli irroitettu kaikki vesikalusteet (myös lämpöpatterit) ja valaisimet. Pistorasioiden suojukset oli poistettu, mutta ne ilmeisesti edelleen toimivat, koska pesuhuoneen kattoon oli kiinnitetty työmaavalaisin, josta roikkui pistorasiaan ylttävä sähköjohto.

 • Illalla otin saunassa paljon valokuvia ja perustin niille Google Kuviin albumin:
  https://photos.app.goo.gl/W4xvBMUkDLcnybAF8

 • Nukkumaan mennessä merkitsin jokailtaiseen kiitollisuus-aiheiden luetteloon, että saunaremontti näyttää edistyvän ripeästi ja huolellisesti.

Keskiviikko 26.7.2023:

 • Heräsin jo klo 4:34, mutta nousin ylös vasta klo 6:00.  Söin toissa-aamuna keittämästäni kaurasuurimopuurosta osan 3/3. 

 • Kävin aamulla suihkussa taloyhtiön saunassa ja menin sitten autooni ennen klo 8, jolloin remonttimiehet aikaisintaan tulivat. Autossa paistoin nestekaasuliedellä yhden kananmunan ja söin sen Perheleipuri Salosen pienten graham-sämpylöiden ja murukahvin kanssa. Minulla on autossa niin hyväpintainen pieni paistinpannu, että sen voi Salosen sämpylän puolikkaalla pyyhkiä aivan puhtaaksi, jonka jälkeen vesipesu ei ole tarpellinen.

 • Tutkin autossa tuulilasikameran valikoita suurennuslasin kanssa ja alustin siihen uuden 32 Gt muistikortin. Jatkoin autokameravalvontaa pysäköintialueella, videon aiheena Suvikuja 2:ssa asioivat, jotka käyttävät luvatta meidän pysäköintialueen vieraspaikkoja.

 • Kävin lähiravintolassa www.lokalfoodbar.fi  syömässä silakkapihvi-lounaan.  Auton tuulilasikamera oli päällä koko sen ajan. Kehuin ravintolaa julkisesti Facebook-aikajanallani.

 • Varasin taloyhtiön pesutuvan lauantai-illaksi klo 19-21 ja mankelin sunnuntai-aamuksi klo 8-10.

 • Pitkästä aikaa minulla tuntui olevan edes hiukan energiaa tietokoneen käyttämiseen.  Asensin Telegramin Chromebookiin, viimeistelin torstain 20.7.2023 päiväkirjablogitekstiä ja kopoin sen Ahjos.infoon.

Torstai 27.7.2023:

 • Heräsin klo 5:30. Keitin aamupuuron ja söin siitä osan 1/3, mutta en käynyt suihkussa taloyhtiön saunassa, koska meillä on siellä saunavuoro torstaisin.

 • Klo 11-16 oli ilmoitettu meidän kylpyhuoneremontin vaatimasta vesikatkosta koko taloyhtiön kaikissa 105 huoneistossa, jotka ovat kolmessa talossa 10 rapussa. Jonkinlaisena suunnitteluvirheenä voinee pitää sitä, että taloon ei ole rakennusvaiheessa asennettu rappukohtaisia sulkuja. Minä en havainnut, kauanko vesikatko todellisuudessa kesti, koska olin sen ajan autossani.

 • Söin edellä mainitussa lähiravintolassa www.lokalfoodbar.fi keittolounaan. Se on hiukan halvempi kuin tavallinen lounas, vaikka siihenkin kuuluu sama salaattipöytä, leipä, jälkiruoka ja kahvi kuin tavalliseen lounasateriaan. Keittolounaan pääruokana on joka päivä kermainen lohikeitto, joka tuodaan pöytään valmiiksi annosteltuna. Se on hyvä käytäntö, joka takaa sen, että kukaan ei voi onkia lohia padasta itselleen jättäen muut asiakkat niitä ilman. - Lisäsin edelliseen viestiini Facebook-aikajanalle kuvan ravintolan ulkoalueesta ja kerroin, mitä keittolounaaseen kuuluu.

 • Kävin rollaattorilla ostoksilla S-marketissa, minne on matkaa kolmisensataa metriä.

 • Huomasin, että autoni pysäköintipaikan sähkötolpassa ei ollut sähköä, kuten olisi pitänyt olla klo 11-14. Tutkin virtakynällä muitakin sähkötolppia, joihin avaimeni sopi. Missään niistä ei ollut sähköä. Soitin asiasta hallituksen varajäsenelle, joka kävi sähköpääkeskuksessa katsomassa, oliko sähköt katkaistu sieltä. Ei ollut. Johtopäätöksemme oli, että sulake on kärähtänyt sellaisessa sulakekaapissa, johon hänellä ei ole avainta. Tein klo 14:20 netin kautta vikailmoituksen huoltoyhtiölle, jonka hoidettavaksi meidän talo siirtyi 1.6.2023 alkaen. Jäin mielenkiinnolla odottamaan, kuinka pian he reagoivat ja millä tavalla. Tarvitsen autossani verkkovirtaa vain pienlaitteiden akkujen lataamiseen, siis kannettavaan Chromebook-tietokoneeseen ja turvakameraan.  Kahviveden ja ruoat lämmitän nestekaasulla, jolla myös jääkaappi toimii. 

 • Klo 17 alkaen kävin saunavuorollamme taloyhtiön saunassa saunomassa. Sen jälkeen otin valokuvia oman saunamme remontin edistymisestä. Illemmalla vaimoni tuli kotiin lyhyeltä lomamatkaltaan Keski-Suomesta.

Perjantai 28.7.2023:

Lauantai 29.7.2023:

Sunnuntai 30.7.2023:

Viikko 30 päättyi tähän - kiitos seurannasta!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2023. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter