©Timo Ahjos 24.3.2024
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 12/2024

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 12, joka alkoi maanantaista 18.3. ja päättyi sunnuntaihin 24.3.2024.

Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat (päivitetty 9.3.2024, "Päivän pohteet" päivitetty 15.2.2024.)

Viikon 12 avaus:

Maanantai 18.3.2024: 

PÄIVÄN POHTEET: Muistelmien kirjoitus tai viikon erityistehtävien aloitus.
MUITA ASIOITA:

Tiistai 19.3.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
MUITA ASIOITA:

Keskiviikko 20.3.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet).
MUITA ASIOITA: 

Torstai 21.3.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Vaihtelevia tehtäviä. Sauna?

Perjantai 22.3.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Tekniikka ja tallenteet.
MUITA ASIOITA:
 • Aamulla laitoin aluksi alusvaatepyykin kotikoneeseen ja viikko-ohjelmasta poiketen jouduin hoitamaan pankkiasioita:
 1. Kysyin Nordean asiakaspalvelurobotilta, kuinka lopetan yhtiöni tilin. Se avasi lopetuslomakkeen, jossa kysyttiin ensin, lopetanko vain tilin vai yhtiön asiakassuhteen. Ilmoitin lopettavani asiakassuhteen, jolloin se kysyi syytä. Ruksasin kohdan "Palvelumaksut" ja kohtaan "Muu" kirjoitin määräaikaistalletuksesta pidätetyn lähdeveron. Pankki lupasi lähettää jonkin asiakirjan hyväksyttäväksi ja ilmoittaa siitä tekstiviestillä. Sitä nyt jäin odottamaan. Sen jälkeen tili lopetetaan noin 5 pankkipäivässä, joten on toiveita, ettei yhtiöltä peritä enää huhtikuun palvelumaksua.
 2. Katsoin ja kopioin omaan seurantataulukkooni eiliset sijoitusrahastomerkinnät.
 3. Maksoin 200 euron laskun Lahdessa olevan sukuhaudan hoidosta.
 • Kotilounaan syötyäni ja pyykit ripustettuani muutin Verohallinnon sivustolla yhtiöni tilinumeron Nordean tilinnumerosta Alisapankissa olevan käyttötilin numeroksi.

 • Nukuin illalla päällysvaatteissa päiväpeiton päällä pari tuntia - kuten eilenkin vaikken siitä kertonut - ja heräsin noin klo 19. Älypuhelimeni näytöllä oli silloin Nordean ilmoitus, että he ovat lähettäneet asiakirjan verkkopankkiin henkilökohtaiseen arkistooni. Siellä ei kuitenkaan ollut mitään tuoretta vaan 18.3.2024 päivätty raportti vuonna 2023 perityistä palkkioista, jonka olin jo aiemmin lukenut ja tallentanut omalle koneelle.  - Aamupäivällä tekemäni tilinlopetushakemuksen viimeisenä vaiheena sain ohjeen, jonka mukaan saan "Yrityksen Asiakirjat" -palveluun allekirjoitettavaksi vahvistuspyynnön, josta ilmoitus tulee tekstiviestillä. Kävin sielläkin katsomassa, mutta siellä ei ollut mitään allekirjoitettavaa.

Lauantai 23.3.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Asunnon siivous.
 • Siivous kohdistui työhuoneen kirjahyllyn päällä olleisiin atk-tarvikelaatikoihin, joita oli kaksi kerrosta. Nyt on enää vain yksi kerros, kun siirsin toisena kerroksena olleet laatikot toisessa hyllykössä kirjoilta vapautuneeseen tilaan. Ne ovat nyt siis hyllyllä eikä hyllystön päällä. Se vapautunut tila, jonka nyt otin käyttöön, on niin korkealla, etten näe sinne, mutta otin tyhjennysvaiheessa siitä valokuvia kännykällä 3 sekunnin viiveellä. Laukaisin siis kameran ensin ja nostin sen sitten ylimmän hyllyn tasolle ennen kuin se otti kuvan. Niistä kuvista paljastui, että 50 cm syvyisen hyllyn takaosassa kirjojen takana olikin mielenkiintoisia esineitä. Siellä oli mm. "Neuvostoliiton sanomalehtien ja aikakausjulkaisujen luettelo vuodelle 1960" sekä vanhimman sisareni silloin tilaamia pienikokoisia lehtiä. Hän luki koulussa venäjää. Niiden lehtien sivut ovat noin 13 x 20 cm kokoisia. Tuo luettelo on suomenkielinen, mutta ne lehdet ovat venäjänkielisiä. Myös kunkin lehden käärepaperi on tallessa. Niissä on sisareni nimi ja silloinen osoite, sekä Moskovan postileima.

 • Tällä kertaa en heittänyt roskakoriin muuta kuin Aurinkomatkojen mainosvideon (VHS-kasetin) 1980-luvulta ja yhden tyhjän valokuvakehyksen. Eräästä ilmeisesti lahjaksi saadusta esineestä täytyy neuvotella vaimon kanssa, keksiikö hän sille käyttöä.

 • Tuon kaiken tein pölynimurin käydessä. Lopuksi imuroin vielä eteisen ja keittiön lattiat.

MUITA ASIOITA:
 • Ennen asunnon siivousta vein muovikassillisen pahvipakkauksia taloyhtiön kartonkikeräilyastiaan sekä kävin varaamassa taloyhtiön pesutuvan maanantai-illaksi ja mankelin tiistai-aamuksi.

 • Nukuin taas - kuten eilen ja toissapäivänä - illalla päivävaatteissa päiväpeiton päällä pari tuntia sikeässä unessa nähden menneeseen aikaan liittyvää unta. Heräsin noin klo 19 paikkeilla. Tuntia myöhemmin keitin kaurasuurimopuuron aamuksi ja huomasin, että Kiehu-maito on loppumassa. 

 • Illan päätteeksi varasin rengashotelliin ajan auton renkaiden vaihtoon kiirastorstaiksi 28.3.2024.


Sunnuntai 24.3.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi
 • HTML: Jaoin yhdessä Google-ryhmässä ja kolmessa Facebook-ryhmässä viimeiseksi tarkoitetun viikkoraportin tv-sarjasta "Lemmen viemää": https://svision.net/2024-ava/2024-03-25-ava.html

 • Vaikka noiden viikkopäivitysten laadinta ja julkaiseminen on ollut minulle mieluisa harrastus lähes kolmen ja puolen vuoden ajan, tunnen kuitenkin suurta helpotusta siitä, että se urakka tuli nyt valmiiksi ja loppuun saakka hyvin tehtynä. Kovasti iloitsen siitä, että klo 21 mennessä tuohon tämänpäiväiseen päivitykseeni oli tullut Facebookissa jo 102 tykkäystä ja viimeviikkoiseen 212 tykkäystä. (Google-ryhmässä ei ole tykkäys-painiketta). Vaikka en julkaise enää tuollaisia viikkopäivityksiä nyt alkavalla tuotantokaudella 20, aion kuitenkin vielä julkaista samoissa ryhmissä vapaamuotoisen läksiäisviestin, ehkä viikon kuluttua. Olisi epäkohteliasta poistua hyvästelemättä.

 • Edellä sanottu tarkoittaa ajankäytöllisesti sitä, että saksan kielen opiskelu on nyt vaihtunut venäjän alkeiden opiskeluksi. 
MUITA ASIOITA:
 • Tarkoituksena oli käydä tänään rollaattorilla S-marketissa ja sitten saunassa. S-marketissa kävinkin, mutta sen jälkeen olin niin väsynyt, että nukuin noin puoli yhdeksään saakka eikä saunaa enää niin myöhään laitettu lämpenemään. 

 • Tällä viikolla merkitsin maanantain vihreällä ja muut päivät vihertävällä värikoodilla.
Viikko 12/2024 päättyi tähän - kiitos seurannasta!

Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter