©Timo Ahjos 12.5.2024
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 19/2024

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 19, joka alkoi maanantaista 6.5. ja päättyi sunnuntaihin 12.5.2024.

Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat (päivitetty 11.5.2024, "Päivän pohteet" päivitetty 4.5.2024.)

Viikon 19 avaus:

Vastoin sitä mitä viime viikon aloituksessa kirjoitin, otan tämän viikon erityistehtäväksi niiden VHS-nauhojen kopioinnin tietokoneelle, joissa on videokameralla kuvaamiani kohtauksia. Viimeksi kerroin sellaisia nauhoja olevan 13, mutta yksi niistä onkin ihan käyttämätön, joten kamerakuvauksia on vain 12 nauhalla. Niistä 4 olen jo kopioinut. Kopiointi nauhalta DVD-levylle on mahdollista vain videoiden katselunopeudella, mutta kopioinnit levyltä toiselle sujuvat paljon nopeammin. - Tällä viikolla joudun joustamaan viikko-ohjelmastani tiistaina apteekissa käynnin vuoksi sekä vaihtamaan torstain ja perjantain ohjelman keskenään, koska perjantaille on varattu aika gastroenterologian erikoislääkärin vastaanotolle. En ole sitä itse varannut vaan se perustuu Helsingin kaupungin lähettämään kutsuun.

Maanantai 6.5.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Muistelmien valmistelu tai viikon erityistehtävien aloitus.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Omalla kameralla kuvattujen VHS-nauhojen kopiointi tietokonelevylle.
  1. Tutut (kaikki omalla kameralla kuvatut ja sellaiset televisiosta tallennetut ohjelmat, joissa esiintyy henkilökohtaisia tuttujani)
  2. Dokumentit (televisiosta tallennettuja)
  3. Elokuvat (vain televisiosta tallennetut, kaupoista ostettuja DVD-elokuvia en kopioi)
  4. HDD-siirrot (tallentavan DVD-aseman kiintolevyltä DVD-levyn kuvina tallennetut televisio-ohjelmat)
  5. Sekalaisia (televisiosta tallennettuja mainoksia, uutisia yms.)
  6. PINKKI-VHS-DVD (Vaaleanpunaiselle USB-levylle eri vuosina televisiosta tallentamaani sekalaista sisältöä, joka on vain VOB- tai mp-tiedostoina, koska minulla ei ollut aiemmin kokonaisten DVD-levyn kuvien katseluohjelmaa.)

   Tuo viimeksi mainittu on ristiriidassa edellä sanomani periaatteen kanssa, mutta tämän hankkeen varsinainen tarkoitus on päästä eroon VHS-nauhoista, koska ne vievät paljon tilaa eikä enää valmisteta laitteita, joilla niitä voi katsoa. Näin ollen ei ole mielekästä käyttää nyt aikaa jo digitaalisessa muodossa olevan ja pieneen levytilaan mahtuvan aineiston käsittelyyn.

Tiistai 7.5.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Omalla kameralla kuvattujen VHS-nauhojen kopiointi tietokonelevylle.
 • Ensin piti hoitaa niin monia muita asioita, että pääsin aloittamaan VHS-nauhan 7/12 kopioinnin vasta klo 14. Olen siis pitänyt erillään muista VHS-nauhoista ne, joissa tiedän olevan omia videokamera-kuvauksiani. Mutta niillä samoilla nauhoilla on muutakin sisältöä, jota en tässä vaiheessa ota niistä erilleen vaan tallennan kunkin nauhan koko sisällön yhtenä pötkönä - tarvittaessa kahdessa osassa, jos nauhalla on sisältöä yli 2 tuntia. ¨

 • Parhaillaan kuuntelen kopioitavalta nauhalta Juice Leskisen livekonserttia "Nivalasta poikki". Edellisinä päivinä näin mm. vaikuttavan elokuvan laivan St.Louis historiallisesta matkasta vuonna 1939. Siitä kerrotaan Wikipediassa sivulla https://fi.wikipedia.org/wiki/MS_St._Louis¨

 • Yhden nauhan lopussa on kaksi Chaplinin elokuvaa. Niistä ensimmäistä nauhalta DVD-levylle kopioidessa näytölle tuli hyvin lyhyeksi ajaksi  ilmoitus "Levy likainen". Kun sitten olin kopioinut sen levyn tietokoneelle ja siitä edelleen Videoarkisto-levylle, katsoin varmuuden vuoksi lopputulosta. Nauhoitus oli pysähtynyt siihen kohtaan, missä tuo ilmoitus tuli. Chaplinin kahdesta elokuvasta oli kopioitunut vain 13 minuuttia ensimmäisen elokuvan alusta. - Minun täytyy myöhemmin tarkastaa, ovatko muut nauhat kopioituneet loppuun saakka. En ole katsellut kopioinnin etenemistä jatkuvasti tv-ruudulta, joten tuollainen lyhyt ilmoitus levyn likaisuudesta on hyvin voinut jäädä huomaamatta.
MUITA ASIOITA:
 • Aamulla maksoin Klarnan laskun Yliopiston apteekin verkkokauppaostoksista, jotka DB Schenker toi kotiin eilen illalla.  Sitten tein uuden tilauksen Yliopiston apteekin verkkokauppaan, jossa on taas keskiviikkoon saakka 24% alennusmyynti muista tuotteista kuin esim. lääkkeistä ja kliinisistä ravintovalmisteista. Nyt tilasin 9 x 10 cm sidoksia, joissa haavatyynyä ympäröi joka reunalla oleva ihoon tarttuva liima. Sääressäni olevan haavan paranemisajaksi arvioitiin viime perjantaina terveyskeskuksessa 2 kuukautta, joten tilasin niitä niin pitkäksi ajaksi kuvitellen, että tarvitsen vedenpitävää vain kerran viikossa ja läpihengittäviä yhden joka aamu.Yöksi otan sen pois ja nukun ilman sellaista. 

 • Ajattelin ostaa Yliopiston apteekin verkkoapteekista myös ihonpuhdistuslappuja, joita minulla on ennestäänkin, mutta niiden parasta ennen -päivä oli jo vuonna 2019.  Kuitenkaan haku "ihonpuhdistuslappu" ei antanut mitään. Avasin chatin kysyäkseni, miten niitä löytäisin. Chatin otsikossa oli tieto "Keskimääräinen jonotusaika on noin 10-15 minuuttia". Oman istuntoni alussa sain jonotusaika-arvion 8 minuuttia. Sen kuluttua oli uusi arvio 5 minuuttia, sitten 4 minuuttia jne. Lopulta farmaseutti ilmestyi keskusteluun 18 minuutin kohdalla. Hän kertoi, että minulla ennestään oleva tuote on poistettu valikoimasta, mutta sen on korvannut toinen tuote, jonka nimike on "puhdistuspyyhe". Sen tiedoissa oli kaksi palautetta, joissa huomautettiin, ettei se ole mikään "pyyhe", ja valitettiin, että sen mittoja ei ole ilmoitettu. Ilmeisesti sekin on vain pieni lappu, kun 100 kpl pakkaus maksaa vain 4,90 euroa. 

 • Huomiseksi sovin käynnin myös sen varastoyhtiön toimistoon, mistä olen vuokrannut muutaman pienen varastokopin. Yhdessä niistä oli ikkuna, joka on huhtikuussa tehdyn julkisivuremontin yhteydessä korvattu umpiseinällä. Se on hyvä asia, koska ikkunan raoista saattoi tulla sisään hienojakoista likaa ja lämpötila ikkunan lähellä vaihteli vuodenajan mukaan. Samalla kopin lattia maalattiin, mitä ei voitu tehdä silloin, kun siellä oli minun kaksi omilla jaloillaan seisovaa kirjahyllykköä. Varastoyhtiö siirsi kaikki tavarani remontin ajaksi jonnekin muualle ja sitten takasin. Jokaisen kopin ovessa on asiakkaan riippulukko. Huomenna käyn hakemassa toimistosta heille lainaamani avaimen.  Minulle ei aiheutunut remontista mitään kustannuksia - paitsi omat matkakulut avainta viedessä ja noutaessa. 

 • Tätä kirjoittaessani sain jo tekstiviestin, jonka mukaan tänään tekemäni verkkokauppatilaus on jo nyt noudettavissa apteekista - noin 2 tuntia tilauksen tekemisestä. Valitsin toimitustavaksi "Pikatoimitus apteekkiin", koska otan viimeisen sidoksen käyttöön huomenna aamulla. Toimitus oli maksuton, kun summa ylitti 60 euroa. 

Keskiviikko 8.5.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet)
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Omalla kameralla kuvattujen VHS-nauhojen kopiointi tietokonelevylle.
 • Kielitaito: Tein vain jokaviikkoisen testin, osaanko kirjoittaa venäläiset painokirjaimet aakkosjärjestyksessä. Muistin kaikki kirjaimet, mutta kirjoitin Г ja Д väärässä järjestyksessä.

 • VHS-nauhojen kopiointi: Kopioin ensin nauhan 9/12, jolla on kolme tuntia omia kuvauksia ja televisiosta tallennettuja ohjelmia vuosilta 1997-1998. Sitten kopioin nauhan 10/12, jossa on vain puolisen tuntia omia kuvauksiani.
MUITA ASIOITA:
 • Kävin aamupäivällä hakemassa vuokravarastokoppini avaimen, joka oli varastoyhtiöllä lainassa sen talon julkisivuremontin ajan. Kotimatkalla noudin Yliopiston apteekin lokerikosta sidokset, jotka tilasin sinne eilen säärihaavani suojaamista varten. Kotimatkalla jäin vielä bussista S-marketin pysäkillä ja tein siellä muutamia täydennysostoksia. Kun minulla oli bussilipussa vielä vaihtoaikaa jäljellä, ajoin sitten bussilla viimeisenkin pysäkinvälin kotiin. 

 • Olen ilmoittanut viikottain tämän päiväkirjablogin tietyn viikon avaamisesta ja valmistumisesta Facebook-aikajanallani. Eilen Facebook poisti tätä viikkoa 19 ja viime viikkoa 18 koskevat ilmoitukseni perustellen sitä seuraavasti: "Yhteisönormit: Roskasisältö: Emme salli ihmisten yrittää saada tykkäyksiä, seuraamisia, jakoja tai videon katseluita harhaanjohtavalla tavalla." Tuohan sopii huonosti noihin poistetettuihin julkaisuihini, koska olin rajoittanut niiden näkymisen vain huolellisesti valitsemilleni Facebook-kavereilleni. Lisäksi Facebook ilmoitti: "Ilmaisuvapautesi: Haluamme, että voit jakaa asioita vapaasti toisten kanssa. Poistamme sisältöä tai rajoitamme ihmisiä ainoastaan pitääksemme yhteisömme kunnioittavana ja turvallisena."

Torstai 9.5.2024 - Timon nimipäivä, Eurooppa-päivä, Venäjällä Voitonpäivä

PÄIVÄN POHTEET: Vaihtelevia tehtäviä.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Omalla kameralla kuvattujen VHS-nauhojen kopiointi tietokonelevylle.
 • Kopioin aamupäivällä VHS-nauhan 11/12, jolla on vain runsas puoli tuntia lyhyitä välähdyksiä vuosilta 2002-2004.

 • Klo 16: Tämän viikon erityistehtävä tuli valmiiksi. Viimeisenä kopioin tietokoneelle ja edelleen Videoarkisto-levylle nauhan 12/12, jossa on noin tunti nauhoituksia nykyisen vaimoni kanssa vuosina 2002-2003 tekemiltämme retkiltä. Katsoimme sen nauhan nyt yhdessä.

 • Nyt olen siis kopioinut sellaiset VHS-nauhat, joilla tiedän olevan videokameralla kuvaamiani videoita vuosilta 1983-2004. Ne nauhat pidän edelleen kaapissa muista nauhakaseteista erillään ja tarratulostimen teipillä merkittyinä (T010-T120). Niiden lisäksi minulla on useita kymmeniä VHS-nauhoja, joilla on vain televisiosta tallentamaani sisältöä. Niitä kopioin tästä lähtien 1-2 nauhaa joka perjantai. Kopioinnin jälkeen siirrän nauhan eteiseen vietäväksi sekajätteisiin. Tietokoneella luokittelen ne nauhat ehkä kansioihin: Dokumentit / Elokuvat / Musiikki / Sekalaisia / Tutut.  - Ennen tuota "nauhojen hävitystä" otan kuitenkin vielä tallentavan DVD-aseman kiintolevyltä talteen kiinnostavimman sisällön. Jos se laite menee jollakin tavalla rikki, minulla ei ole mitään kohtuuhintaista menetelmää kopioida enää sen kiintolevyn sisältöä.  
MUITA ASIOITA:
 • Suljettuani eilen illalla tietokoneen katsoin vielä sängyssä Facebookia älypuhelimella ja näin siellä ilmoituksen, että Facebook oli poistanut kolmannenkin julkaisuni. Se oli lyhyt viesti, jossa kerroin vain avanneeni 22.4.2024 alkaneen viikon 17 päiväkirjablogin. Perustelut olivat samat kuin kerroin eilisen päivän kohdalla.

 • Kävin aamulla omassa asunnon sisäisessä saunassa. Sääressä olevan haavan vuoksi en ole voinut kunnolla peseytyä kahteen viikkoon, kunnes eilen sain apteekista haavan suojaksi suihkun kestävän sidoksen. 

 • Katsoin Ilta-sanomien sivustolta IS.fi  suorana lähetyksenä Moskovasta Voiton päivän juhlaa. Minulla oli väärä käsitys kellonajasta. Kun aloin katsoa sitä noin klo 10:30 Suomen aikaa, paraati ja juhlapuhe oli jo pidetty ja presidentti seisoi ihmisten ympäröimänä ikuisen tulen edustalla.

 • Mapitin Verohallinnon lähettämät omistamani yhtiön ja perustamani säätiön tuloveropäätökset vuodelta 2003. Kumpikaan ei saa palautusta eikä joudu maksamaan veroa, koska yhtiöllä oli käytettävissä vanhaa tappiota vuodelta 2013 ja säätiö on jälleen todettu yleishyödylliseksi.

 • Kävin alustavasti läpi eilen saamani asunto-osakeyhtiömme yhtiökokouskutsun liitteineen. Siinä on 18 kaksipuolisesti tulostettua arkkia.

 • Olin saanut sisäministeriön kyselyn, joka liittyy kansalliseen riskiarvioon koskien rahanpesun ja terrorismin rahoittamista NPO-sektorilla (Non-Profit Organisations). Vastaus pyydettiin huomiseen klo 16 mennessä. Kysely oli sellainen, että vastauslomakkeella oli valmiina nimeni ja sähköpostiosoitteeni, joten oli syytä vastata parhaan ymmärryksen mukaan.  - Minulla on tiedossa yksi tuore konkreettinen rahanpesutapaus, mutta sellaista ei kysytty. Kysyttin erilaisten riskien todennäköisyyksiä ja niiden vakavuutta. 

Perjantai 10.5.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Tekniikka ja tallenteet.
VIIKON ERITYISTEHTÄVÄ: Tuli valmiiksi jo eilen.
 • Tallenteet: Kopioin 2 kiinnostavinta ohjelmaa tallentavan DVD-aseman kiintolevyltä tietokoneen levylle ja siitä edelleen ulkoiselle Videoarkisto-levylle.  Sitten selailin muita DVD-aseman kiintolevyllä olevia ohjelmia palauttaakseni mieleeni, mitä ne sisältävät.
MUITA ASIOITA:
 • Kävin aamulla kaupungin sisätautilääkärin ehdotuksesta gastroenterologian erikoislääkärin vastaanotolla, joka verinäytteistä tutkittujen maksa-arvojen ja tänään tehdyn kliinisen tutkimuksen perusteella teki sen johtopäätöksen, että mitään pidemmälle meneviä maksatutkimuksia tai -hoitoa ei tarvita. Tulin kotiin huojentuneena.

 • Ajoin tänään aamulla taksilla, joka oli "täyssähkö" VW.  Aiemmin olen ollut vain hybridi-sähköautojen kyydissä.  Sisäänpääsy oli ongelmallista, kun takaoven sähkölukko ei tahtonut aueta.  Kysyin ajon aikana kuljettajalta, minkälainen se auto on dieselautoon verrattuna. Hän sanoi ensin: "Mersulla ajoi 800 km yhdellä tankkauksella, mutta tämä pitää ladata 350 km jälkeen." Ja jatkoi sitten, että tuo VW on raskaampi ja siksi siinä on kovemmat jouset, jolloin jokainen töyssy tuntuu. 

Lauantai 11.5.2024 - Euroviisujen finaalipäivä:

PÄVÄN POHTEET: Asunnon siivousta. Sauna?
 • Imuroin asunnon vasta viikon kuluttua ja saunassa olin pari päivää sitten, joten nyt en oikein tiedä, mitä tänään tekisin. Nukuin eilisen lääkärissäkäynnin henkistä krapulaa pois klo 11:en saakka.

 • Ajattelin ihan pienenä siivousoperaationa viedä sekajätteisiin viisi noin 20 vuotta vanhaa DVD+RW -levyä, joiden pahvikoteloon olen kirjoittanut "Sonyssä toimimattomia data- ja ongelmalevyjä". Kunkin levyn kotelon etiketissä oli lisäksi mainintoja levyn viallisuudesta ja/tai toimimattomuudesta. Päätin kuitenkin kokeilla niiden katsomista vielä nykyisessä tietokoneessani VLC Media Player -ohjelmalla. Ne toimivat hyvin ja niissä oli mielenkiintoista sisältöä! Kopioin yhdeltä levyltä kolme hyvää valokuvaa pöytäkoneelle 2000-luvun valokuviin. - Lopulta heitin vain yhden levyn ja sen pahvikotelon sekajätteisiin, muut levyt liitin DVD-levyjen kokoelmaani. Lisäsin niiden etiketteihin merkinnän "Levy toimi hyvin VLC -ohjelmalla 2024-05". 
MUITA ASIOITA:
 • Näin jälleen kerran yhden vakiounistani: Olin ollut viimeistä päivää Kansa-yhtiöiden palveluksessa perjantaina, mutta menin sinne vielä sunnuntaina omalla henkilöautollani hakemaan kotiin yksityisomaisuuttani. Sitä oli siellä niin paljon, että minulla oli ongelmana, kuinka saan kaikki tavarat siirretyiksi työhuoneesta autoon. (Todellisuudessa erosin Kansasta vuonna 1987 ja käsittelen nyt joka maanantai sieltä kotiin tuomaani aineistoa, joka koostuu pääasiassa omista kirjoituksistani ja painotuotteista. Tuon unen kaltaista tilannetta ei ole todellisuudessa ollut. Työsuhteeni päättyessä Kansassa minulla ei ollut työhuonetta pääkonttorissa Hämeentie 33:ssa kuten unessa vaan se oli Aikatalossa Mikonkadulla. Enkä tuonut sieltä kotiin moitään isoa kuormaa vaan olen tuonut omia kirjoituksiani ja painotuotteita kotiin yhden kerrallaan aina kun niitä on valmistunut.)

 • Kirjoitin Selitykset-sivulle tallenteita koskevan työsuunnitelman .

Sunnuntai 12.5.2024 - Äitienpäivä:

PÄIVÄN POHTEET: Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
 • Aluksi kirjauduin Nordean verkkopankkiin ja tallensin sieltä omalle koneelle arkistoon ilmestyneet asiakirjat maaliskuun lopusta alkaen. Tuorein oli ilmoitus joustotalletustilistä, jonka ensimmäinen 12 kk pituinen jakso päättyy ensi keskiviikkona. Siinä vain kerrattiin sen tilin yleisiä ehtoja ja todettiin, että seuraava jakso alkaa automaattisesti edellisen jakson päättymistä seuraavasta päivästä. Seuraavankin jakson pituus on 12 kk, mutta sen korkoa ei ilmoitettu.

 • Maksoin Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksen (HESY) hautapaikan vuokran 10 vuodeksi eteenpäin (110 euroa). Siihen haudattiin vuonna 1994 rakkaamme Vili (koira) ja vuonna 2015 rakkaamme Nana (kissa).  Julkaisin Facebookissa kuvan niiden yhteisestä hautamuistomerkistä. Siihen tuli heti tykkäyksiä kavereiltani.

 • Siirsin kirjekuoresta mappiin esitäytetyn henkilökohtaisen tuloveroilmoitukseni vuodelta 2023.  Tällä kertaa tein siihen yhden korjausehdotuksen: Lisäsin työtulovähennyksen työhuoneen ja omien työvälineiden käytöstä taloyhtiön toiminnantarkastajana. Eräinä aiempina vuosina verohallinto on tehnyt sellaisen 500 euron vähennyksen pyytämättäni viran puolesta, mutta nyt sitä ei ollut. Kun verohallinnon kirjeen ensimmäisellä sivulla kerrotaan, että saan elokuun tiettynä päivänä tietyn määrän veronpalautusta, siitä tulee hyvälle mielelle, vaikka monet ovat todistelleet, että lisäveron koron ja veronpalautuksen hyvityskoron huomioon ottaen olisi taloudellisesti edullisempaa maksaa lisäveroa kuin saada veronpalautusta.

 • Uudistin kahdeksi vuodeksi verkkotunnukset Vakuutus.net ja Finanssipalvelu.net. Nämä voisin molemmat jo myydä. Valitettavasti amerikkalaisessa GoDaddy.comin huutokaupassa kaikki suomenkieliset verkkotunnukset arvioidaan alle 100 dollarin arvoisiksi. Kyllä noista pitäisi saada paljon enemmän.

 • Vuonna 1998 ostamani paperisilppurin sähkökatkaisija meni tänään rikki. Katsoin alle 100 euron hintaiset silppurit näistä kaupoista: Gigantti, Verkkokauppa.com, Tokmanni, Puuilo, Clas Ohlson ja Motonet. Olin jo päätymässä Ohlsonin 59,90 euron hintaiseen laitteeseen, kunnes älysin katsoa vielä Motonetin. Vain Motonetissa on samantyyppinen laite kuin minulla on nykyisin: Sen mukana ei ole pakko ostaa uutta säiliötä vaan sen voi laittaa nykyisen säiliön päälle. Sen pakkauksen mitat ovat noin 33 x 15 x 8 cm ja paino 1,4 kg, joten se mahtuu kassiin.  Ja hintakin on vain 24,90 euroa. Tuotemerkki on saksalainen Hama, jonka muita tuotteita olen hiljattain ostanut Kärkkäisen verkkokaupasta. Varmaankin sekin laite on tehty Kiinassa, kuten nykyinenkin silppurini.  
MUITA ASIOITA:
 • Löysin tästä blogista vihdoinkin kohdan, josta sain jokaisen sivun alareunaan kommentointitoiminnon. Se lienee kyllä vasta tässä viikolle 19 ja tämän jälkeen julkaisemissani artikkeleissa eikä tulle takautuvasti vanhemmille sivuille. (Se on sitäpaitsi vain blogin blogspot.com-versiossa mutta ei ahjos.info-kopiossa.)

 • Lisään tästä alkaen jokaiselle sivulle tunnisteeksi ainakin sanan "päiväkirja", jolloin Googlen hakukone löytää tämän blogin haulla "päiväkirja ahjos" tai vielä tarkemmin viikkonumeron kanssa, kuten "päiväkirja ahjos viikko 19". Kokeilin myös tunnistetta "päiväkirjablogi", mutta se ei näytä antavan lisää tarkkuutta hakuun, joten en ota sitä pysyvään käyttöön.

Viikko 19 päättyi tähän - kiitos seurannasta!


Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter