©Timo Ahjos 16.6.2024
Artikkelin sisältö on kopioitu
blogista timontti.blogspot.com

 

Kuulumisia 1.1.2011 alkaen

Viikko 24/2024

Tällä sivulla on sama sisältö kuin vastaavalla sivulla yllämainitussa blogissa. Blogissa viikon tuorein tapahtuma on ylimpänä, tässä se on alimpana. Sivu kannattaa aina ladata uudelleen heti avaamisen jälkeen, koska aluksi näytölle voi tulla sivun vanhempi versio jostakin välimuistista.

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2024 kalenteriviikosta 24, joka alkoi maanantaista 10.6. ja päättyi sunnuntaihin 16.6.2024.

Lukijan oletetaan tietävän ennestään pysyvällä sivulla Selitykset kerrotut asiat (päivitetty 11.5.2024, "Päivän pohteet" päivitetty 4.5.2024.)

Viikon 24 avaus:

Viime viikko oli niin stressaava joka päivä maanantaista sunnuntaihin saakka, että nyt alkavalla viikolla sallin itselleni tarpeellista lepoa ja vapautta normaalista viikon työohjelmasta. 

Maanantai 10.6.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Muistelmien valmistelu tai viikon erityistehtävien aloitus.

Tiistai 11.6.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Tarpeettomien tavaroiden tai tiedostojen karsinta.
MUITA ASIOITA:

Keskiviikko 12.6.2024 - Helsinki-päivä:

PÄIVÄN POHTEET: Kielitaidon kertaaminen tai kartuttaminen (venäjän alkeet)
MUITA ASIOITA:

Torstai 13.6.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Vaihtelevia tehtäviä.
 • Laadin ja lähetin testamenttini tarkastaneelle juristille kiitokset ja omat kommenttini hänen tarkastusraportissa mainitsemista asioita. Oli huojentavaa saada tietää, että hän ei löytänyt testamentistani sellaista muotovirhettä, joka tekisi sen mitättömäksi. 
MUITA ASIOITA
 • Kävin S-marketissa kävellen rollaattorin kanssa.

 • Lämmitin illalla saunan.

Perjantai 14.6.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Tekniikka ja tallenteet
 • Aamupäivällä en saanut VHS-nauhurista kuvaa näkymään, mutta kotilounaan jälkeen se taas onnistui. Tänään kopioin tietokoneen levylle ensin kaksi VHS-nauhaa, joilla on Blomqvistin tanssikurssit 1 ja 2. Ostin ne nauhat suoraan häneltä itseltään 1980-luvulla yhteensä 600 markalla. Tiedän hinnan toisen nauhan kotelossa olevasta kuitista. Sen jälkeen kopioin Laila Kinnusen kuoleman jälkeen vuonna 2000 esitetyn ohjelman, jossa hän itse kertoi omasta elämästään. Lopuksi kopioin Olli Mustosen esittämän Beethovenin pianokonsertto 5:n sekä puoli tuntia lyhyitä sekalaisia tv-ohjelmia. - Ulkona en käynyt koko päivänä.

Lauantai 15.6.2024:

PÄIVÄN POHDE: Asunnon siivousta.
 • Aikomuksena pestä oman työhuoneeni ikkunat. Ikkunat on pokineen vaihdettu sen jälkeen, kun olen niitä viimeksi pessyt, eikä minulla ole kokemusta edes siitä, kuinka nämä uudet ikkunat avataan.

 • Klo 15: Työhuoneeni ikkunat pesty siltä osin kuin sain ne auki. Ikkunat ovat kolminkertaiset enkä saanut kahta sisintä ikkunaa avattua irti toisistaan. Luin ikkunoiden mukana tulleen 20-sivuisen vihkosen "Kaski-ikkunat - käyttö ja huolto", mutta siitäkään ei ollut apua. - Lopuksi imuroin eteisen, vessan ja keittiön lattiat.

 • Vaimoni kertoi kotiin tultuaan, että näissä uusissa ikkunoissamme kahta sisintä lasia ei voikaan avata niin, että pääsisi pesemään niiden välistä. Eihän siihen pitäisi olla tarvettakaan, jos ne on pölytiiviisti samassa pokassa. Onhan se helpotus, että ruutua kohti on vain 4 pestävää pintaa eikä 6 kuten oli aiemmin.
MUITA ASIOITA:
 • Kirjoitin Helsingin kaupungin palautesysteemiin ilmoituksen vaaralliseksi muuttuneesta jalankulkijoiden liikennevalosta Ylä-Malmilla Kirkonkyläntien ja Syystien risteyksessä.  Se palautesysteemi vaikuttaa oikein hyvältä. Kun kirjoitin palautteeni mobiilivarmenteella kirjautuneena ja annoin sähköpostiosoitteeni, sain heti sähköpostiin kuittauksen palautteeni vastaanotosta ja siinä linkin sivulle, josta voin seurata palautteeni käsittelyä. Erityisesti ilahduin siitä, ettei missään vaiheessa pakotettu noudattamaan englanninkielisiä neuvoja tai käyttämään englanninkielisiä painikkeita kuten viime aikoina valtion virastojen sivustoilla.

Sunnuntai 16.6.2024:

PÄIVÄN POHTEET: Taloushallinto. HTML-kieliset sivustot. Viikkoraportointi.
 • Laitoin säätiön kirjanpidon ajan tasalle. Yhtiön kirjanpito olikin jo ajan tasalla. Paljon aikaa kului sellaisen sähköpostiviestin etsimiseen, minkä liitteenä oli säätiön tilintarkastajan kesäkuussa maksamani lasku. Lopulta muistin, että se lasku tulikin kirjepostina. Olin laittanut sen oikeaan mappiin, mutta väärän välilehden taakse, mistä sen lopulta löysin. Skannasin sen tietokoneelle siihen kansioon, minne olisin sen ladannut, jos se olisi tullut sähköpostin liitteenä.

 • Pakkasin varastossa säilytettävään alumiinisalkkuun perustamani säätiön ja omistamani yhtiön sellaisen kirjanpidollisen aineiston vuosilta 2022-2023, jota en enää tarvitse kotona. 

 • Olen ihmetellyt sitä, että Google väittää aina minulle lähettämissään sivustoraporteissa monien ahjos.info -sivuston tiedostojen olevan kopioita ja kertoo siksi jättäneensä ne Googlen hakemiston ulkopuolelle. Olen monta kertaa yrittäyt selvittää Googlen ohjesivujen avulla, mitä tiedostoja se pitää alkuperäisinä, mutta en ole siinä onnistunut. Ahjos.info -sivuston tiedostot eivät nimittäin ole kopioita vaan ainoita alkuperäiskappaleita. Tänään alkuillasta nukkuessani keksin selvittää asiaa toisella tavalla: Tein Google-haun "mister ahos" ja katsoin, löytääkö se sellaisen hakemistostaan ja jos löytää, miltä sivulta. Se löytyi kansiosta ahjos.info/muistoja kuten pitikin. Mutta sama aineisto avautuu myös osoitteilla ahjos.net/muistoja ja kanfi.com/muistoja . Kysymys ei siis ole siitä, että ensinmainittu kansio sisältäisi kopioita vaan siitä, että sinne on uudelleenohjauksia osoitteista ahjos.net ja kanfi.com. Kanfi.com oli alkuperäinen sivustoni, mutta nyt se on vain uudelleenohjausosoite. Sivustolta ahjos.net siirsin sivustolle ahjos.info yksityisluontoisen aineiston luovuttaessani sen säätiölle, mutta jätin sinne vielä linkin siellä aiemmin olleen aineiston uuteen osoitteeseein..  

MUUT ASIAT:
 • Aamulla vielä sängyssä maatessani mieleeni tuli tämä ongelma ja siihen ratkaisu, jonka toimivuuden kävin heti testaamassa ja totesin, että se poisti ongelman: Kun kopioin VHS-nauhoja tietokoneen levylle, kirjoitan kopioidun nauhan sisällön LUETTELO-nimiseen Google Sheets -taulukkolaskentatyökirjaan, joka on Googlen palvelimella Drive.google.comissa. Kun olen sitten ladannut sen luettelotiedoston omalle koneelle Excel-formaatissa, lopputulos ei ole ollut luettava, koska taulukon sarakkeiden leveydet eivät ole siinä oikein vaan ne joutuu säätämään jokaisen latauksen jälkeen uudelleen. Mutta kun latauksen omalle koneelle tekee PDF-formaatissa, lopputulos on luettava ja sarakkeiden leveydet ovat samat kuin drive.google.comissa.

Viikko 24 päättyi tähän - kiitos seurannasta!


Paluu näiden kopiosivujen tai blogin timontti.blogspot.com kansilehdelle.

© Copyright: Timo Ahjos 2024. Kaikki oikeudet pidätetään.

visitor counter