http://gamma.nic.fi/~wirmaila/
TAKAISIN UUTISSIVULLE

PADASJOEN SANOMAT

Puolueeton paikallislehti

Numero 28 
  Torstaina 9.7.1998

 
Virmailan sukututkijalle tunnustus

Kalevi Vuorelalle Padasjoki-palkinto

 
- Arkistoja tutkiessa löytyy aina jotakin uutta. Kun on joskus sukututkimuksen aloittanut, huomaa edetessään aukkoja, jotka on täytettävä, kertoo tänä vuonna Padasjoen Lions Clubin Padasjoki-palkinnon saanut Kalevi Vuorela. 

Palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka tekee Padasjokea tavalla tai toisella tunnetuksi. Tunnustus kannustaa muitakin yrittämään. Eläkkeellä oleva saksan ja ruotsin opettaja kuuluu Wirmailan rusthollin sukuun, jolle on perustettu yhdistys vuonna 1978. 
Vuorela on tutkinut kantaisän, ratsutilallinen Heikki Pietarinpojan jälkeläisiä 70-luvun puolivälistä. Tuloksena on tähän mennessä ollut kirjoja ja vuosittain ilmestyvä Virmailan sukuyhdistyksen lehti. 

Tänä vuonna onkin sukuyhdistyksen 20-vuotissyntymäpäivä, jota juhlitaan Kuhmoisissa. Suvun jäseniä on yhtä lailla Padasjoella kuin Kuhmoisissakin. Tähän mennessä jälkeläisiä on löydetty yli 10 000. Onpa sukulaisia kauempanakin, sillä eräänä päivänä joukko amerikkalaisia pöllähti Vuorelan pihalle tutustumaan taustoihinsa. Vuorela on Virmailan saaresta kotoisin, mutta asuu Turussa. Kesän hän viettää Padasjoella vaimonsa Ursulan kanssa. 


 

TAKAISIN ALKUUN